Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola92

Bolą nogi

Polecane posty

Gość ola92

Witajcie. Potrzebuje pomocy / porady. Jakieś dwa i pół miesiąca temu zaczeły mnie bardzo boleć nogi, dodam, że panicznie boje się zakrzepicy i kiedy pierwszy raz poczułam ból w łydce nagle poczułam kłucie w klatce piersiowej, paraliż dłoni i głowy, miałam wrażenie, że umieram, naprawde ;( coś okropnego karetla od tamtego czasu była u mnie trzy razy i za kazdym razem dostawalam srodki uspokajajace, nic wiecej. chodzilam do lekarza na badania krew ok mocz ok cisnienie i serce ok. Potem mialam dopllera i tez ok, potem mialam jeszcze bole ale juz rzadziej i coraz lagodniejsze. Teraz od dwoch tyg pracuje, wlasciwie praca na stojaco ale sie ciagle ruszam, niestety od trzech dni strasznie bola nnie lydki i uda w prawej lydce z tylu kolana mam wiekszy bol, uda wewnatrz i na zewnatrz, do tego jestem slaba, kluje mnie w klatce piersiowej, czasem w sercu i bol glowy. Dzis w pracy nie bylam bo nie bylabym w stanie pracowac. Przez te dolegliwosci boje sie, boje sie ze w kazdej chwili cos mose mi sie stac. Oczywiscie dostanie sie do lekarza pierwsz kont graniczy z cudem... przechodzil ktos przez takie cos ?

Gość go628393ść
Pomózcie ;(;(

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego w tym i psychiczne, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Trzeba tylko postarać się zrozumieć mechanizm działania, a wszystko stanie się prostsze. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Skoro wszystkie badania, a szczególnie doppler jest prawidłowy, to nie powinnaś obawiać się zakrzepicy. Jednak z opisu Twoich dolegliwości wynika, że za ich powstaniem stoi nerwica. A ona może powodować realny ból - somatyczne objawy psychogenne spowodowane istotnymi czynnikami emocjonalnymi. Odsyłam do artykułu: https://portal.abczdrowie.pl/objawy-nerwicy Wybierz się do dobrego lekarza i nie daj się chorobie! Powodzienia

Gość gość
Powinnaś dla pewności zgłaszać się regularnie do chirurga naczyniowego (np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/), może wtedy Twoje wątpliwości co do stanu zdrowia trochę sie rozwieją.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś zainwestować w rajstopy albo skarpetki antyżylakowe, które są dostępne w sklepach medycznych, np. http://www.cezmed.com.pl/. Ja mam takie i od jakiegoś czasu stosuję. Jestem zadowolona, bo efekty są bardzo dobre. Dodatkowo, działą przeciezakrzepowo

Gość 5_monika
mnie też bolą od pracy stojącej, a zawsze miałam siedzącą. Uda mam opuchnięte, pod kolanami tz tyłu eż mnie boli, ale lekarka powiedziała że wszystko ok, nogi mam szczupłe i obrzęku wg niej nie ma. ;) No to wg niej, ale ja wiem lepiej. Na doppler idę w kwietniu, zrobię żył i tętnic obu nóg. Na razie łykam venescin i kupiłam za 15 zł rajstopy ucisk I-sza klasa, są super, tyle że gorąco w nich.