Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LIGIA I OFELIA?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Stoję przez trudnym ale ciekawym wyborem imion dla 2 dziewczynek - bliźniaczek:) Najbardziej podobają mi się zestaw Ofelia (ukochane) - Ligia. Imiona są tradycyjne i bardzo urokliwe, jednak mam wrażenie, że dość ...odważne. Inne, które wchodzą w grę to ewentualnie: Lilla, Łucja, Konstancja, Leokadia, Apolonia (Pola). Jednak 2 pierwsze zdecydowanie najbardziej mi się podobają i dobrze ze sobą współbrzmią. Co o nich sądzicie? Macie może jakieś propozycje w tym stylu?

Gość gość
Dzoana i pelargonia

Gość gość
Ligia ujdzie ale Ofelia nie podoba mi się wgl. Za to Łucja jest piękne :) Lilla fajne ale pełno Lilian teraz, więc różnić się bedzie tylko pisownią bo każda i tak będzie Lilą, Kostka nie podoba mi się kłopotliwe imię i ładnych zdrobnień brak. Leokadia będzie Lodzią wiec odpada. Pola jest ok.

Gość gość
z mało popularnych może: Leonia, Lea, Zoja, Jaśmina, Idalia, Antonia, Emma, Blanka, Olimpia

Gość gość
Ja mam identyczne zdanie jak gość z 19:25, zgadzam się z każdym słowem :D :) Ale jeżeli Tobie się te imiona podobają i jest to Twoje ulubione imię to daj na pierwsze lub drugie imię.

Gość gość
Będą pytać Twoich dziewczyn, czy ich mama jest nauczycielką języka polskiego w gimnazjum. Mnie się oba nie podobają. Z tych, co wymieniłaś, jeszcze Lilla i Łucja ujdą, ale tylko z braku laku. W ogóle nie lubię imion w tym stylu.

Gość gość
Łucja ok, reszta moim zdaniem tragiczna

Gość gość
Nazwij swoje córeczki tak jak Ci się podoba:) zawsze znajdzie się ktoś, komu imiona te nie będą się podobały więc po co się przejmować.

Gość gość
podpisuje sie do osób wyżej, ligia super ofelia to przesada, wyszukałam ostatnio takie imie jak tadea, proponuję ariadna ale pewnie i tak by mylili z adranna

Gość gość
*z adrianna, a może ligia i gaja ligia i liwia liigia i leonia

Gość gość
Oferma ? Co to za imie...

Gość gość
Ligia i Ofelia -okropne!