Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 miesięczne dziecko w czym powinno spać?!

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule. Ze w rożku juz dawno nie - to wiem. Spał w rożku bez związywania. Ale juz jest przymaly i wciąż rozkopany. Co następne? Kołderka ? Kocyk? Jakos trzeba przymocować, żeby na twarz sobie nie nasunął? Druga sprawa- syn duzo ulewa. Kładłam go spac na boczki i byłam w miarę spokojna.. Zaczął wlasnie spac na plecach - sam sie z boku przewraca. Jak to było u Waszych ulewaczy w czasie gdy juz cieżko bylo wpływać na pozycje snu. Niespokojna jestem czy cos sie nie stanie..

Gość gość
Mój w tym wieku śpi w śpiworku. Nie naciągnie na buzię ani się nie skopie. Tylko na drzemki ma koc lub kołderkę zależnie od temperatury. Mój nie ulewa, ale gdyby, to pewnie zaopatrzyłabym się w poduszkę klin. Tylko nie wiem, co na to ortopedzi. Albo encyklopedia pod 2 nóżki łóżeczka, żeby zrobić spadek.

Gość gość
w kupie

Gość gość
w worku na smieci

Gość gość
Do spania są takie śpiworki na ramiączkach - to może być rozwiązanie, ale może być zwykły kocyk. Co do ulewania - podłóż coś pod nogi łóżeczka u wezgłowia, tak aby było lekko pod kątem i dziecko nie leżało zupełnie na płasko.

Gość gość
Pani gadzet ostatnio pokazywala specjalne kliny pod nozki łozecza,fajne kolorowe.

Gość gość
Można też coś wsunąć pod sam materac, jeśli jest wystarczająco gruby i sztywny, żeby dziecko nie odczuło niewygody.

Gość gość
Mi położna mowila ze zamiast wydawać pieniadze na klin wystarczy pod materac włożyć segregator. Mój 5msc syn śpi tak od urodzenia i pod kołderką

Gość gość
mój w tym wieku spał jeszcze w śpiworku, pod materac kup najzwyklejszą poduszkę klin za 20 zł

jak powyżej, poduszka klin dedykowana dla dzieci, które ulewają. Nie jest droga, a pomaga. Śpiworki są zawiązywane albo na zamek błyskawiczny, nie ma opcji, żeby dziecko się nakryło, więc nie ma strachu ;)