Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co macie dzis na obiad?

Polecane posty

Gość gość
sałatkę z makaronu ciemnego, kurczaka na parze, sera feta, awokado, pomdorów, sałaty, do tego sos na bazie jogurtu naturalnego, natki i czosnku

Gość kwietniowkaaa2016
Krupnik, potrawka z kurczaka z ryżem i na deser domowe ciasteczka kokosowe ;)

Gość gość
Pyzy z miesem albo makaron z twarogiem . nie wiem sama

Gość gość
zapiekanka z makaronem, kurczakiem i warzywami na patelnie, serem żółtym i jakimiś resztkami warzyw i mięsa (robię czystkę w lodowce :) ) Polecam, szybkie danie, smaczne i można własnie pozbyć się resztek :D

Gość gość
jeżeli nie masz pomysłu na obiad to polecam blog "gotuj skutecznie", zawsze znajduje tam coś ciekawego i dobrego :) Odszukaj np cebulowy gulasz z indyka - co prawda ja zamieniam na pierś z kurczaka :P Ale zawsze wychodzi smaczne i jest ze składników, które każdy ma pod ręką.

Gość Mama jedynaka
Dzisiaj na zielono. Zupa ogórkowa, na drugie naleśniki ze szpinakiem, robię do nich taka mini sałatkę - pokrojone w drobna kostkę papryka i pomidor, wymieszane z natka pietruszki, odrobina soli i pieprzu. Rewelacja !

Gość gość
Fasolke po bretońsku:)

Gość gość
Wszystkie macie jakieś takie wymyślne dania z du.py wyjęte :o ja mam kurczaczka zielmniaczkido tego kapustka gotowana z kawałkami zeberek :-) mniamcis mniamcis

Gość gość
gulasz, kasza gryczana i buraczki

Gość gość
Tak, tak, szczególnie moja fasolka jest wymyslna;) Już czekam na atak eko mam, które stwierdzą, że jemy niezdrowy syf, zamiast zbilansowanych posiłków:)

Gość gość
ja mam makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Gość gość
nie wiem co jest wymyślnego w mojej sałatce, jestem na diecie, to jem to co mogę, myślisz, że nie wolałabym potrawki z kurczaka czy kotleta??

Gość gość
Ani jedna " eko mama" was nie zaatakowala jedyne co to wy je, ze dania wymyslne itd to dziala w dwie strony wiesz? Nie chcesz wtrącania w to co jesz to sama nie krytykuj ani nie popieraj krytyki. To ze wy macie w d***e co jecie to wasza sprawa, dania wcale wymyslne nie sa i poza ciemnym makaronem z warzywami i kurczakiem super zdrowe tez nie sa. Ja mam koktajle warzywno-owocowe bez cukru, ciemny makaron z warzywami i sok z burakow

Gość gość
Naleśniki faszerowane mięsem mielonym, papryką, cebulą czosnkiem w sosie bolonese.

Gość gość
Udka z piekarnika, ziemniaki z maslem i koprem, salata lodowa z papryka w smietanie.

Gość gość
zupa pomidorowa z ryzem, a na drugie placuszki z kaszy jaglanej z musem owocowym

Gość gość
hot dogi :)

Gość gość
Nie było jeszcze klasyki kafe, to ja napiszę - mielone :D, puree i surówkę z pora i kukurydzy. Zaraz naskoczą na mnie kafeterianki, że jestem nieoryginalna, ale mielonego nie jadłam dobrych kilka miesięcy, a lubię.

Gość gość
już całe stado na ciebie naskakuje, nie?

Gość gość
ruskie pierogi

Gość gość
Ja jestem w ciazy i zjadlabym pomieszane wszystko co wymienilyscie he he :D

Gość gość
Barszczyk biały na kielbasie, na drugie gulasz ze schabu, kasza jęczmienna i ogórek kiszony :) Na deser racuszki z bananem

Gość gość
zupa pomidorowa z ryzem, a na drugie placuszki z kaszy jaglanej z musem owocowym x twoj mąż też to je? :)

Gość gość
zupa grochowa z wczoraj, na drugie ryż plus chińszczyzna (kurczak, mrożonka hortex)

Gość gość
gulasz ze schabu ? dziwne

Gość gość
rosół /starałam się jak najlepszy, bo dzieci ferie mają ;-)/, na drugie mielone, buraczki i nie wiem co, bo ziemniaków nie ma w domu a iść się nie chce... chyba jakąś kaszę ugotuję... u mnie musi być konkretnie - mięso/ryba - placuszki itp. to na deser albo na kolację...

Gość gość
U nas dziś krupnik (z płatkami jaglanymi zamiast kaszy jęczmiennej) a na drugie pieczona ryba (morszczuk).

Gość gość
A to dziwne, ze facet zjada zupę i placki? Mój też je. W ogóle mój mąż woli danie jednogarnkowe niż kotlety, gulasze czy kurczaki z ziemniakami. Kwestia gustu i przyzwyczajeń. Ja mam dzisiaj pieczarkową. Tylko tyle. Żebysmy mogli zjeść coś ciepłego- schodzimy się do domu między 18 a 20. wtedy jakoś już sobie nie wyobrażam serwowania obiadu typu kotlet i ziemniaki :)