Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyli teraz bede miala 1500 dodatkowo?

Polecane posty

Gość gość

W maju rodze drugie dziecko, jestem zatrudniona na umowe o prace na czas nieokreslony. Czyli teraz oprocz obiecanego 500 zl przez PiS (do 18 roku zycia, w co nie wierze) bede miala przez rok dodatkowo jeszcze 1000 zl? Az tak wspaniale? 6 lat temu z pierwszym mialam gola pensje i nic wiecej....

Gość gość
a skad wzielas ten 1000 zł ?

Gość gość
A za co miałabyś dostać 1000 zł? Jeśli masz na myśli ten 1000 zł zasiłku macierzyńskiego przez rok od narodzin dziecka, to nie dostaniesz tego bo jesteś zatrudniona na umowę o pracę i z tego tytułu otrzymasz zasiłek. to się nie łączy.

Gość Mama jedynaka
1000 byś miała gdyby nie przysługiwał Ci macierzynski. Dostaniesz 500 zł. Jak dadzą :D

Gość gość
a 1000 za co chcesz dostać? Ja to jeszcze w to 500 nie wierzę:)

Gość gość
Tak wlasnie myslalam, nie doczytalam. Gdzie tam w Polsce Ci cos dadza. Tak jak napisalam, w te 500 to tak sobie wierze, znaczy mysle, ze bedzie moze jakis rok a pozniej beda ciecia albo w ogole nie beda wyplacac, z nieba im nie spadnie.

Gość gość
Wg obietnic dostaniesz od kwietnia 500zł/drugie dziecko. 1000zł dostaną matki, którym nie należy się zasiłek, a Ty pracując będziesz taki miała. Ja mam dwoje dzieci - 6 i 13 lat. Ciekawa jestem, czy przez kolejne 5 lat dostanę to 500zł na drugie dziecko...

Gość gość
"Wg obietnic dostaniesz od kwietnia 500zł/drugie dziecko" Od kwietnia nic nie dostanie, bo rodzi dopiero w maju więc najwcześniej dostanie od maja po narodzinach drugiego dziecka.

Gość Elipka
Ostatnio w telewizji mówili, że dopiero procedury ruszą w kwietniu, a rozpatrzenie wniosków nastąpi tak dopiero za kilka miesięcy od jego złożenia. Sama tematem się interesuję na bieżąco. Chciałam za tę kasę kupić takie rzeczy jak np. inhalator baby sanity czy inny asortyment, który ułatwi życie mojemu dziecku w chorobie.