Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie skąd w was taka znieczulica?! przepuszczenie staruszki, ciężarnej...

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Staruszka miała łzy w oczach bo ją przepuściłaś? Często przepuszczam ludzi ale jeszcze nikt z tej radości się nie popłakał smiech.gif Nikt nie podszedł do ciężarnej badającej ciśnienie? JA też pewnie bym nie podeszła bo pomyślałabym, ze korzysta po prostu ze sprzętu, który jest udostępniony. Ciężarne często mierzą ciśnienie- nie koniecznie wtedy kiedy padają z nóg. Piszesz autorko o znieczulicy- a ja widzę często osoby chętne do pomocy. Może widzimy to co chcemy widzieć? JA sama staram się być pomocna w stosunku do innych- robię to co uważam za słuszne i nie chełpię się tym szczególnie. Ty przepuszczając staruszkę w kolejce uważasz, ze dokonujesz czynów heroicznych i pleciesz o tym na kafe pechowiec.gif Wyobraź sobie, ze nie jesteś jedyną, która zauważa innych. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ty to dopiero masz nastukane pod kopułą :O Bijesz pianę przez pół strony, że autorka to taka nie teges, bo o tym napisała, za to ty sama piszesz o swoich osiągnięciach- wolontariat, przepuszczanie w kolejce i szczekasz, że autorka śmie o tym mówić! Ty wzięłaś leki na czas? skąd się takie biorą? :O

Gość gość
hehe

Gość gość
to prawda tez w ciazy (w 4 msc) zaslablam w tramwaju i na wlasnej skorze poczulam znieczulice, byl tlum, ciasno i duszno, zakrecilo mi sie w glowie i czarno przed oczami przez ulamek sekundy, a ludzie? wszyscy nagle odwrocili wzrok nikt mi nawet reki nie podal, nikt nie zapytal co sie stalo, na najblizszym przystanku wyszlam i wrocilam taxa do domu. takie mamy spoleczenstwo.

Gość gość
gość dziś Przekrój znieczulicy masz stronę temu. Laski się jeszcze rzucają do autorki, że chrzani głupoty, bo one pomagają a znieczulicy nie ma. Co za brednie :-o przez takie nastroszone dziunie tylko się niedobrze robi :-o

Gość gość
ostatnio było głośno o tym,że w autobusie pełnym ludzi jechał meżczyzna,który dostał ataku padaczki, nikt z dorosłych mu nie pomógł,nie zareagował tylko dwoje dzieci! dwójka dzieci pomogła temu człowiekowi żeby się nie poobijał i nie zrobił sobie krzywdy DZIECI zareagowały a dorośli się gapili

Gość gość
A może te staruszki kiedys tez byly obojętne na pomoc innym??? A może ta ciężarna wczesniej miala gdzies inne ciężarne, nie ustapila żadnej miejsca a teraz wpadła i los się na niej mści.

Gość gość
Niestety to prawda , sama ostatnio przepuściłam kobietę w zaawansowanej ciąży , stała w innej kolejce na samym końcu , wszyscy udawali że nie widzą . Sama kilka dobrych gestów doświadczyłam od innych . Staram się pomagać innym jak mogę . Nic dziwnego że takie osoby nie proszą o pomoc jak na kafe ciężarnym każą w domach siedzieć , im nikt miejsca ustępować nie będzie bo to przecież święte krowy . Sama wiem jak się czułam jak w ciąży byłam .

Gość gość
Piszecie, ze powinnam ustąpić ciężarnej miejsce w kolejce. Tylko, ze ja zazwyczaj takie sprawy jak pobranie krwi zalatwiqm przed praca., a wiec sie spiesze, a ciężarna nie pracuje zazwyczaj ma mnóstwo czasu, to dlaczego ja mam sie spóźniać? Ktoś musi pracować

Gość gość
19:28 , wiadomo że wchodzisz pierwsza jak śpieszysz się do pracy .

Gość gość
Taka prawda. Chciałabym przepuścić taka ciężarna, ale mam ograniczony czas a za spóźnienie do pracy wylecę. To jak mam to zrobic? Ciężarna ma cale dnie wolne

Gość gość
Ciemięgi pisały, że jak ktoś chce ustąpienia miejsca, to ma się jej prosić, bo ona królowa Angielska sama nikogo nie wpuści! Taki to motłoch niewychowany, z rodziny dysfunkcyjnej prawdopodobne, bo w normalnych domach rodzice uczyli zasad dobrego wychowania, że starszym i ciężarnym się ustępuje.

To wszystko kwestia wychowania. Chociaż czasami nie posądzajmy innych, bo nie wiemy jaka jest ich sytuacja.

Gość gość
ty sie spieszysz a kobieta w ciazy tez sie spieszy nie pomyslalas o tym

Gość gość
Hmmm sluchajcie a ja miałam takie dwie nieprzyjemne sytuacje. W sklepie kilka osób za mną stala ciężarna, ja juz bylam blisko kasy, kupowałam sobie wodę i bułkę do pracy, ktora zaczynałam za 5 minut, niedaleko tego sklepu, wiec jyz w biegu to kupowałam. A jak odchodzilam od kasy to ciężarna tak na mnie spojrzała jakbym nie wiadomo co zrobila! To co miałam jej tłumaczyć, ze spiesze sie do roboty? Kolejna sytuacja, wracałam ze szpitala autobusem miejskim. Trafiłam na pogotowie bo zemdlalam i ktoś wezwal pomoc. Jestem za to bardzo wdzięczna. Okazalo sie, ze mam silna anemie. Jak mnie wypisali to bylam jeszcze osłabiona a nie miał kto po mnie przyjechać.a nie miałam przy sobie kasy na takse a daleko mieszkam od szpitala mialam tylko na bilet mpk. Pojecjalam tym autobusem, spadlam obok jakiegoś chłopaka, czułam ze jestem strasznie blada no ale trzymałam sie. Pewna staruszka jak weszła to stanela kolo mnie. Nie bylo opcji żebym puscila ja, bo jestem pewna ze bym znów zemdlała. Siedzialam taka wyczerpana, oparlam głowę o siedzenie, chciałam też zeby zobaczyła, ze zle się czuje. Mialam nadzieje ze kto inny ustąpi, młodzieży bylo pełno. A ona w końcu prawie walnela mnie torebka i powiedziała: Siedzi taka gowniara, ciężko jej ustąpić starszym. A ja do niej: Bardzo przepraszam, ale zle się czuje, wracam ze szpitala. I poprosiłam chłopaka obok zeby ustapil. Tak zrobil. A ta staruszka : Taaaak, pijana pewnie wraca z imprezy i tu bezczelnie klamie!.... No wiecie co... Nie skomentowałam tego, bo po prostu sily nie miałam się klocic. Nie oceniacie każdego vo nie znacie sytuacji, niektórzy czasem nie mogą pozwolić sobie na empatie

Gość gość
19.39 dokąd sie spieszy? Do domu odpoczywać? Ona moze się spóźnić do domu ja do pracy nie moge

Gość gość
Poza tym jak się spieszy to mogla wczesniej przyjść i zająć sobie kolejke. Ona nie musi przepuszczać śpieszących sie do pracy to szybko by jej poszlo

Gość gość
Wiadomo , są ludzie i ludziska . Moja koleżanka codziennie wraca busem do domu i ostatnio mi opowiadała jak to przez kilka tygodni ustępowała starszym paniom ( ok 50tki) miejsca w busie bo zawsze dużo osób wraca , aż do momentu kiedy zauważyła , że te panie biec do autobusu potrafią z zakupami prawie codziennie w godzinach szczytu a potem udają niedołężne . Od tej pory siedzi i nie ustępuje , jak coś to tym co naprawdę potrzebują usiąść . A tej babce odpowiedziałabym , że jak ma siłę żeby pyskować to ma też siłę żeby stać . W ogóle nagadałabym jej przy ludziach żeby się ze wstydu spaliła .

Gość gość
Ja tak jak juz pisalam jestem w 37 tc ale tez mi sie spieszy, bo mam male dziecko i z kims je zostawiam lece szybko na pobranie i szybko musze wrocic po dziecko. Nie oceniaj sytuacji tylko po tym, ze jestes najbiedniejsza, bo do pracy musisz.

Gość gość
No wlasnie. Skad wiesz, ze ciezarna nie pracuje lub jest w pierwszej ciazy? Ja pracowalam do konca ciazy...

Gość gość
Wlasnie idz na pobranie krwi na ta godzine zeby ci sie nie spieszylo do pracy ze az sie spoznisz...

Gość gość
Ja nikogo nie przepuszczam kazdy sie gdzieś spieszy nikt dla rozrywki i z nudów nie czeka w kolejce np na badania czy do lekarza Ciężarnej tez korona z glowy nie spadnie jak chwile postoi w kolejce .

Gość gość
ty to dopiero masz nastukane pod kopułą pechowiec.gif Bijesz pianę przez pół strony, że autorka to taka nie teges, bo o tym napisała, za to ty sama piszesz o swoich osiągnięciach- wolontariat, przepuszczanie w kolejce i szczekasz, że autorka śmie o tym mówić! Ty wzięłaś leki na czas? skąd się takie biorą? pechowiec.gif xxxxxxxxx Nie pisałam dosłownie o sobie (o tym wolontariacie, papierkach czy rowerze) :O Chodzi mi o to, że każdy każdemu może coś zarzucić i pleść swoje idiotyczne mądrości :D,

Gość gość
Autorka ma rację. Jestem 8mięsiacu ciązy i gdy stoję w sklepie w klejce,to ludzie odwracają głowy i udają,że mnie nie widzą. Jakbym była trędowata,boją się,że może poproszę ,aby mnie ktoś przepuścił,więc udają,że mnie nie ma. Nie wpycham się,stoję dzielnie,a jeśli kolejka jest dla mnie za długo i już po prostu nie mogę stać,to odkladam zakupy i wychodzę :(

Gość gość
Ja pracowałam do 6 mięsiąca ciązy i robiłam co mięsiąc badania przed pracą... nie dość,że źle się czułam na czczo, to też nikt nigdy nie mnie nie "wpuścił",bo pewnie myślał,jak ktoś wyżej,że ja to się do roboty nie śpieszę,bo siedzę na L4 :/

Gość gość
22:14 Albo ci dowalą ze ciąża to nie choroba i równie dobrze można palety nosić, tylko dlaczego tak dużo jest poronień? Ludziom nie przegadasz, najbardziej wredne dla kobiety są właśnie baby! Niepojęte :-o

Gość gość
no ale teraz dużo jest takich co jak tylko sie dowie o ciąży to już leci na L4 więc potem nie ma co sie dziwić że ludzie podejrzewają że na nim jestes. jak kiedyś jechałam autobusem to ustąpiłam jednej babci miejsce a obok mnie siedziała wtedy dziewczyna (czytała książke od paru przystanków kiedy jeszcze było dużo wolnych miejsc) i jakaś druga babcia chciała by ustąpiła jej miejsce, no mówiła i mówiła ale ona nie reagowała w końcu ją szturchnęła a ona ZACZĘŁA MIGAĆ okazało się że jest głucha a ze czytała książkę to niezauważyła że jakaś pani jest nad nią, ta babcia sie zdziwiła i zaczeła szukać innego miejsca

Gość gość
Ja w 9 msc ciąży z wielkim brzuchem przed wyborami poszłam na spotkanie z Korwinem w kinoteatrze. Był spory tłum, siedziałam na schodach. Troszkę się spóźniliśmy i staliśmy grupką w przejściu, Korwin się odezwał, żebyśmy rozeszli się, znaleźli miejsce lub stanęli z boku. Szłam schodami wzdłuż kina i na końcu ich usiadłam. Każdy zwrócił na nas uwagę, ale nikt mi nie zaproponował miejsca. Korwin spoglądał na mnie, ale w głębi duszy modliłam sie, aby nie zwyzywał pseudo dżentelmenów, bo nie chciałam skupić uwagi całego kina na sobie.

Gość gość
Ale dlaczego mam iść wcześniej? Jak nie przepuszczam nikogo to zdaze do pracy, a mam iść wcześniej po to, zeby przepuszczać ciężarne? Bez przesady. Jak im ciężko stać to niech idą wczesniej i nie będą musiały nikogo prosić o przepuszczenie. Nie jestem w ciąży to nie mam prawa sie wyspac do pracy?

Gość gość
takaś zapracowana a na kafe od rana siedzisz :-/