Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawaler 39 lat zawraca mi głowę i sam nie wie czego chce

Polecane posty

Gość gość
Gość 16.26 dlatego przestanę mi odpowiadać na wiadomości. Może on to robi bo jestem za granicą i chce żebym kolejne 2 lata czekała na niego aż wroci do Polski? Tylu świetnych spotykam A nad taką szuja się zastanawiam...

Gość gość
Jestem akurat w szpitalu i mam dużo czasu na.myślenie...za duzo

Gość gość
Ty sie zastanawiasz nad jakims 39 kawalerem, dlaczego nie chce sie zaangazowac, przeciez to powinno byc cos oczywistego itd. I kazda naiwna mloda laska tak by pomyslala. Pewnie myslisz tez, ze skoro on tyle straszy to juz w ogole powinien byc zdecydowany, godny zaufania i wiedziec co mowi. A prawda jest taka, ze to jakis poturbowany psychicznie koles, przez samotnosc juz dawno sfiksowal, a wiele kobiet lapie sie na to, ze im zal i chca sie "zaopiekowac" biedaczkiem na sile. Skoro byl tyle sam to powinien dziekowac bogu, ze zeslal mnie do niego. Tylko, ze niestety on nie mysli w takich kategoriach. To jest stary cwaniak, ktory liczy na naiwnosc, ma swoje sztuczki, manipuluje, nawet nie stac go na to, by byc szczerym i powiedziec wprost, zebys nie tracila czasu na angazowanie sie emocjonalne, bo jego tylko lozko interesuje. Przez lata jedyna ceche jaka w sobie pielegnowal to egoizm.

Gość gość
Nie wkurzajcie się na mnie, może jestem naiwna , strasznie długo o mnie zabiegał , jest dla mnie dobry, czuły , troskliwy. To nie jest czarno-Biała sytuacja.

Gość gość
Gość 16:34 ok...masz rację. Jedno pytanie , już nie chodzi o mnie. Skoro tyle sam I tyle już wybzykal , to nie chcialby .kogoś, tym bardziej? 39 , zakola, samotne wieczory albo z przypadkowa laska. Najtrudniej mi to przelknac bo go polubilam....

Gość gość
Przeciez ci tlumacze, ze dla niego strata czasu jest angazowanie sie w powazniejszy zwiazek, on inwestuje w tanie sztuczki, manipulacje i wierze, ze za toba lata, jest troskliwy haha az za dobrze to znam. Zrobi wszystko by zaciagnac cie do lozka. Ale zapomniej o tym, ze skoro ma tyle lat to juz go powinno w strone wlasnej rodziny ciagnac. On sie dalej bawi, bo ty nie jestes dla niego tą, z ktora widzialby sie w roli ojca, meza, rownorzednego partnera. A to, ze jest dobry dla ciebie o niczym nie swiadczy. Dla kazdej bedzie, przeciez jakos trzeba do lozka zaciagnac no nie? Koles doskonale wie czego chce, choc pokazuje co innego. Jezeli bedzie chcial wziac kobiete na powaznie, to wiedz, ze ona bedzie o tym wiedziala i to od niego

Gość gość
Ok. Zrozumiałam . A czemu Ty myślisz że będzie jakaś , która pokocha skoro jest już taki stary, ucieka od zobowiązań , zmienia kraje, jest narcyzem. nie chodzi o mnie. Czemu myślisz że w ogóle jest zdolny do miłości? Może on po prostu chce być sam.

Gość gość
haha nie, ja nie mysle, ze on kiedykolwiek pokocha naprawde. Mowie, tylko jak to jest z jego punktu widzenia, wiele lat uzeralam sie z takim jak on. Ciebie chce do zabawy, rozrywki, jakiegos towarzystwa, a szuka rownorzednej partnerki, rownej sobie czyli takiej, na ktora spojrzy jak na kogos z kim chce mieszkac, dzielic zycie a nie jak na gowniare, ktora nadaje sie jedynie do bzykania i mozna jej kity wszelkiego rodzaju wciskac, manipulowac, grac na czas, wymigiwac sie od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, asekurowac sie tekstem "przeciez ja nic ci nie obiecywalem" ale zachowywac sie tak, jakby byl zaangazowany, nawet robic wielkie plany na przyszlosc a po czasie powiedziec, ale ja nie wiedzialem, ze sie tak sytuacja zmieni, ze nie bede mogl tego jednak zrobic. Niekonczaca sie historia

Gość gość
Gość 16.34. Nie znasz go, ale tak sobie mysle, ze trafiłeś w sedno

Gość gośćlllll
Współczuję Ci. Ja mam podobnie. Facet 40 dychy, zajęty (bez ślubu), a mimo to, nie zachowuje się jak typowy "kolega". To znaczy, zachowuje, mówiąc, ze nic z tego nie będzie, i inne bzdety, po czym znika, by pojawić się i wzdychać do słuchawki. I tak w kółko. Przestałam reagować. O tym, że tego nie rozumiem, nie muszę mówić?

Gość doświadczona życiowo
to niedojrzały idiota,daj sobie spokój!tak jak ktos napisał ukradnie ci kilka lat życia i na koncu stwierdzi ze to jednak nie to,on nawet nie zdaje sobie sprawy ze swoim niezdecydowaniem krzywdzi cie,mozna dać czas facetowi ale bez przesady,pogoń go

Gość doświadczona życiowo
p***********o mu sie w głowie od samotnosci,jest egoistą w dodatku dziecinnym,nie stać go na przyzwoitosc i uczciwosc względem ciebie,szanuj sie bo na świecie są męzczyzni konkretni którzy potrafią sie określić i nie zawracają d**y jesli nie c

Gość gość
Doswiadczona zyciowo- tak zrobię. .. poryczalam sie teraz , bo wszyscy obiektywnie mówią, ze zasluguje na lepszego , ale wiadomo ze serce nie sluga. I wcale by mnie nie bolało tak jakby wybrał inną , ale mi się właśnie wydaje, Ze on do żadnej sie nie przywiazuje - zmienia te kraje i kontrakty i nikt na stałe z nim nie jeździ. Aż mu teraz tego zazdroszczę , ze nie cierpi i jest wolny emocjonalnie

Gość gość
I tak, jest bardzo dziecinny, w pracy jest poważny i szanowany, ale wobec mnie zachowuje się jak dzieciak. Takie są jego wiadomości i teksty. Jakieś rozdwojenie jaźni.

Gość gość
Tacy jak on czuja sie nawet samotnie kiedy sa w zwiazku z kobieta! Im wiecznie jest zle, czesto zmieniaja partnerki, nawet zdarza sie, ze wezma slub, po to, by po 2 latach zaczac ja zdradzac. Inni, zostaja kawalerami na wlasne zyczenie, wlasnie dlatego, ze wiedza, ze nie byliby w stanie wytrzymac z kobieta, oni musza byc sami. Jezeli sie zenia, to tylko ze wzgledow ekonomicznych, lub bo co rodzina powie, to juz czas. Ale potem wlasnie zdrady, romanse, rozwody. Oni tylko bawia sie kobietami, niby szukaja idealu, ale nigdy nie znajda, bo taki nie istnieje. Szukaja mlodszych do zabawy, a kiedy "przychodzi czas" lub sytuacja ich zmusza to biora inna, ktora ma sluzyc jako podpora finansowa

Gość gość
Jak chcesz wiedzieć o nim wiecej , co myśli, co czuje , jaka będzie z nim przyszłosc napisa do mojej świetnej wrózki Sofii. Ona odpowie na wszystkie Twoje wątpliwości. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
wiem o jednym jego 'związku', ale też go skończył jak się kontrakt skończył (=wyjechał SAM do innego kraju na kolejny kontrakt). No to chyba trudno tu mówić o miłości i przywiązaniu? jak pisałam, doszło do tego, że mu zazdroszczę, bo jest wyluzowany, zarabia, wydaje, nikogo nie potrzebuje /chyba że do łóżka, a to w XXI wieku nie jest trudne, zwłaszcza jak ktoś ma pieniądze/

Gość gość
Naprawdę, naprawdę mu zazdroszczę.

Gość gość
To jest typ bardzo interesowny. Skupia sie wylacznie na swoim tylku. Nie przejmuje sie, ze oklamuje kobiete, ze ta traci dla niego swoje lata. Jezeli nie padaja powazne deklaracje a jednynie obiecanki i dziecinne zyczenia typu chcialbym i zawsze koncza ale nie moge, to nie ma sensu tego ciagnac. Oni dzialaja szybko i zdecydowanie co do kobiet, co do ktorych maja plan, ktory posluzy ICH aktualnej potrzebie np na zalozenie domu, placeniu wspolnie rachunkow, albo zajecia sie jego dzieckiem z poprzedniego zwiazku. Kobieta to robi, inwestuje swoj czas i pieniadze, a on szuka drugiej na boku. Kiedy kredyt splacony, jego dzieciak wyrosniety, on wyszedl z dolka finansowego to bierze rozwod. I szuka dalej zabawki do rozrywki, tym razem nie do tworzenia domu, ale do p********a

Gość gość
Nie przejmuj sie tym debilem. Pociesz sie, ze jezeli znajdzie inna i z nia zamieszka po paru tygodniach, a po roku wezmie slub, to tylko dlatego, zeby ja wykorzystac. Na dluzsza mete i tak on chce byc sam.

Gość gość
a od kiedy to ktoś kto nie chce się wiązać, nie chce zakładać rodziny, chce być wolny i żyć po swojemu jest idiotą i debilem???

Gość gość
Ok, czyli on nie ma takich potrzeb jak my? Stworzenia kochającej się rodziny, spędzenia wieczoru z kimś bliskim, etc.? egoizm, narcyzm, Piotruś pan - te opisy mocno do niego pasują. Dużo czytałam o tym, teraz w szpitalu, żeby lepiej zrozumieć. Sama jestem młoda, więc też mam okresy, że czuję się niezależna i wydaje mi się , że nikogo nie potrzebuję. ale 39, ani bliskiej kobiety, ani dziecka i z jego zachowania widzę, że się nie kroi - czy to oznacza, że on nie ma takiej potrzeby?

Gość gość
gość 17.42 - jest debilem z tego prostego powodu, że oszukuje kobiety, daje im nadzieję, manipuluje. gdyby tego nie robił, mógłby sobie żyć w samotności 101 lat

Gość gość
a czego ty chcesz?

Gość gość
gość dziś gość 17.42 - jest debilem z tego prostego powodu, że oszukuje kobiety, daje im nadzieję, manipuluje. gdyby tego nie robił, mógłby sobie żyć w samotności 101 lat xxx jaką daje kobietom nadzieję??? przecież mówi wprost, prosto w twarz że nie wierzy w związki i jedyne co go interesuje to łóżko! więc o co masz do niego pretensje???

Gość gość
no nie , powiedział to dopiero na końcu. wcześniej długo zabiegał. i zostawił też tak po prostu kobietę, z którą był. która go kochała, a on ją wykorzystywał. powtarzam, nie jest debilem, bo chce być sam. jest debilem, bo zawraca głowę normalnym kobietom.

Gość gość
ja już sama nie wiem czego chcę - tak mu pozazdrościłam tego wyrachowania. Nie cierpi, nikt go nie odrzuci, nie porzuci, nie wykorzysta. Jestem normalną kobietą i chcę stworzyć coś wartościowego, mieć rodzinę, mieć coś pięknego - ale odwaliło mi chwilowo i chcę się stać taka jak on.

Gość gość
gość dziś no nie , powiedział to dopiero na końcu. wcześniej długo zabiegał. i zostawił też tak po prostu kobietę, z którą był. która go kochała, a on ją wykorzystywał. powtarzam, nie jest debilem, bo chce być sam. jest debilem, bo zawraca głowę normalnym kobietom. xxx nie pisz bzdur sama sobie przeczysz skoro zostawił poprzednią i jej nie kochał tylko wykorzystywała to w takim razie dobrze wiedziałaś z kim się wiążesz - w stosunku do ciebie robił to samo ale wolałaś mieś nadzieję że z tobą będzie inaczej - on chciał sobie zrobić dobrze a ty sobie - i tyle

Gość gość
Autorko czy ten facet nie jest z Krakowa?