Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa1233456789

Jak nauczyć się nie pokazywać tak uczuć

Polecane posty

Gość anonimowa1233456789

Witam, Chciałabym się Was zapytać, jak kontrolować swoje uczucia i jak nie pokazywać ich na zewnątrz. Jestem dość emocjonalną osobą i jeżeli cos lubie to to pokazuje, jak mnie zlosci coś- rownież... itd Sprawa dotyczy mezczyzny. Ja mam 21 lat, mezczyzna 29. Facet jest świetny, namiętny, kochany, czuły... Ale slowem nie mówi o swoich emocjach, tylko to pokazuje. Ja jednak lubie miec postawiona kawę na ławę. Zasypywałabym go buziakami, mówiła jaki jestes kochany, ale boje się, że uzna to za dziecinne (bo wiem, że takie jest). Czy a się przyzwyczaić do tego, że facet jest tak skryty? Czy moze sie otworzy? Jak mam reagować POMOZCIE!

Gość gość
nikt ?:(

Gość gość
bądź naturalna i czuła, ich to wcale nie śmieszy, faceci lubią jak do nich słodko mówić, tulić głaskać, WAŻNE BY TO ROBIĆ JAK JESTEŚCIE TYLKO SAMI, bez publiki, musisz być szczera jeśli chcesz by sie przed tobą otworzył, facet wyczuje każdą nutę fałszu, no i nie przeginaj jak potrzebuje spokoju to tyle

Gość gość
myślę, że powinnaś być sobą i nie walczyć z czymś, co nie jest złe w gruncie rzeczy. Nie daj sobie wmówić, że to dziecinada, bo jeżeli chcesz tak wyrazić swoje emocje to to rób i nie patrz na innych. Wiele osób starszych od Ciebie zasypuje ludzi buziaczkami, całuskami, stawia serduszka i kwiatki w mailach, smsach i na fejsie. To nie jest nic złego. Jesteś otwarta i tyle. Okazywanie uczuć gestami też jest piękne i nawet więcej warte od słów oraz tych buziaczków czy całusków. Nie przejmuj się tym co mówią innym. Jeżeli masz potrzebę wyrażać emocje to to rób, bo trzymanie tego w sobie nie jest zdrowe i to właśnie z takim zjawiskiem trzeba byłoby walczyć.

Gość gość
A ja się boje, że mnie może traktować jako przygodę...

Gość gość
I dlatego chcesz udawać kogoś, kim nie jesteś ? Będzie więc traktował "poważnie" tylko przez jakiś czas "podróbkę Ciebie", a nie Ciebie. Czyli tak naprawdę nie będzie z Tobą. Chcesz takiego kogoś ? Czy chciałąbyś, żeby on udawał i ukrywał pewne cechy przed Tobą ? Pokaż mu "To ja - taka jestem", a wtedy się okaże jak on Cię traktuje, a Ty postępuj zgodnie z tym, co będziesz czuła.

Gość gość
Dobrze, będę wciąż sobą, ewentualnie odrobinę będę dozowac emocje. Ale jak wytrzymać to, że on tak mało mówi o uczuciach??