Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie otworzyłam drzwi ksiedzu

Polecane posty

Gość gość

Dzis chodzi u nas ksiądz po kolędzie. Bylam w pracy do 16. Sąsiad powiedzial, ze ksiądz bedzie chodzil od 16. Maz jest w pracy do 22, ja w domu jestem po 17, wiec juz nie liczyłam na to, ze zdaze go przyjąć. Ja teraz patrzę, a on chodzi od 18.... Nie mam nic przygotowanego, w domu bałagan, lóżko niezaścielone nawet nie ma gdzie usiąść, rano sie spieszylam i nie poscielilam. Zobaczyłam jego samochód, zgasilam wszystkie światła. Zapukal a ja nic.... Siedzialam cicho. Głupio się teraz czuje. Zwłaszcza, ze chciałam przyjac ksiedza, mieszkamy w tym domu od pól roku. Ehhhh :( czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość gość
Moglaś otworzyć drzwi i grzecznie przeprosić, że nie jesteś przygotowana i poprosić, aby przyszedł później. W tym czasie mogłaś ogarnąć mieszkanie. Ja tak kiedyś zrobilam.

Gość gość
No tak, mogłam, tylko teraz juz za późno. :(

Gość gość
Pozostaje więc cieszyć się tylko kilkoma dziesiątkami złotych, które zostały:) kup sobie coś i po kłopocie:D

Gość gość
Ale wiecie, to nasze pierwsze wspólne mieszkanie, kupiliśmy po ślubie i chciałam go przyjąć. A teraz sąsiad na pewno uslyszy, ze pewnie ktos jest w domu i będą gadać ze nie otworzyłam. A maz tez bedzie zly. A to on sąsiada pytal o której, moze zle usłyszał

Gość gość
Pocieszcie jakos :(

Gość gość
Zawsze możesz podjechać na plebanie i poprosić by odwiedził twój dom.Zaproponuj ,że go przywieziesz i odwieziesz i po kłopocie.Głowa do góry,jeszcze nic straconego...

Gość gość
Może po prostu zadzwoń albo zajdź na parafię i poproś o kolędę. U nas nawet jest nr telefonu podany na stronie internetowej i dodatkowy termin tzw uzupełnienie kolędy. Powiedz, że w pierwszym terminie nie mogłaś przyjąć /nie musisz się tłumaczyć/ i ustalisz kiedy przyjdzie. Skoro Ci zależało i chcecie poświęcić mieszkanie to tak zrobiłabym.

Gość gość
No niby tak można tylko głupio się czuje, ze po prostu bylam w domu a nie otworzyłam... I sąsiedzi teraz mnie maja za nie wiadomo kogo, bo siedzą caly dzień w domu i widza kiedy kto wychodzi i kiedy wraca. Masakra :/

Gość gość
Nie masz większych kłopotów?

Gość gość
Wiem, ze to nie jest jakiś wielki problem, ale po prostu głupio mi strasznie. I przed księdzem i przed sąsiadami. Wszyscy wierzący przyjmują księdza. Teraz mnie takie myśli naszły, ze los sue na mnie zemści za to. Wiem, to głupie, ale zachowalam sie inaczej nic wszyscy i po prostu po chamsku

Gość gość
Mam wrażenie, ze przyjmowanie księdza to coś naturalnego i nie ma osoby, ktora by nie przyjela księdza będąc w domu

Gość gość
Hahaha