Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na upominek dla 4miesięczniaka, o którym się nie ma większego pojęcia

Polecane posty

Gość gość

jw. w kwestii wieku dziecka to ma max 5 mcy :P Czy jest coś uniwersalnego, co w większości wypadków przyda się chociaż "na chwilę"? W ogóle wobec tego, ze nie mam żadnego pojęcia o tym dziecku to zastanawiam sie czy jest sens coś kupować bo każde ma różne potrzeby. Ale chyba jest taka konwencja, że jak pierwszy raz się spotyka to się coś daje? Chciałabym uniknąć niezręczności po prostu.

Gość gość
Grzechotka, pluszak, gryzak.

Gość gość
Taki maluch ma gdzieś, czy coś mu kupisz. Daję się prezent raczej z grzeczności wobec rodziców dziecka. Ja polecam jakąś zabawkę. W tym wieku dziecko zaczyna już majstrować rączkami, chętnie się bawi. Może być też jakaś książeczka. Ważne żeby były kolorowe obrazki. Tekst jest zbędny. Na razie raczej mama mu będzie pokazywać, bo on jeszcze stron nie przerzuci. Fajne są też książeczki pluszowe albo do kąpieli. Może być tzw. kostka edukacyjna, ale niezbyt skomplikowana. Pluszak zawsze pasuje. Odradzam natomiast ubranka, bo możesz nie trafić z rozmiarem. Przedziałami podanymi przez producenta nie ma się co sugerować. Mój maluch ma 4,5 a nosi niektóre ubranka z przedziału 6-9. Zależy od dziecka. Producenci też mają rozmiarówki w cały świat. Zdarza się że jeden ma 68 większe niż inny 74.

Gość gość
Moim zdaniem pluszak nie. Tylko kurz będzie zbierać. Lepiej książka z kartkami całokartonowymi np.bardzo głodna gąsienica, gdzie jest koko, lato na ulicy Czereśniowej, jakaś książka o kolorach kształtach czy owocach. Świetna jest też księga dźwięków. Super może być jakaś mała gumowa zabawka do kąpieli. Gumowe klocki. Piłka o-ball. To takie pewne typy.

Gość gość
Czyli np. taka kolorowa, mini ksiazeczka, z roznymi teksturami do dotykania,jakimis szeleszczacymi wstawkami, czyms do naciskania itd dla takiego dziecka bylaby spoko?

Gość gość
Tak,taka ksiazeczka jest bardzo fajna.moja corka ma pol roku i lubi ja ogladac i bawic sie nia

Gość gość
Tak, byłaby spoko. Mam dziecko w podobnym wieku i na pewno by go zainteresowała.

Gość gość
Śliniaczki, miseczki ze sztućcami, kubki niekapki :)

Gość gość
Smoczki z dobrej firmy jaj rodzice podają maluchowi, sztućce do karmienia z miseczka, nowa butelka do mleka lub kubek niekapek, ciuszki, rajtuzy, pieluchy tetrowe z fajnymi motywami narysowanymi, grzechotka, jak dziecko zabkuje możesz kupić pluszaka który z wszystkich stron ma przyszyte metki moje dziecko lubialo Sue bawić matkami jak miało pół roku sprawdź w googlach o co mi chodzi

Gość gość
Ubranie na większy rozmiar np 80.

Gość gość
Butelka i smoczek moim zdaniem odpadają. Nie wiadomo czy dziecko w ogóle z tego korzysta. A poza tym ja np.wybrałam określony model i tylko z takiego korzystałam i na pewno nie używałabym takiego prezentu.

Gość linka393
Ubranka to nie taki dobry pomysł. Nie wiesz jaki ma rozmiar, nie wiesz jaki ma gust jego mama. Jestem zdania,ze warto jest podarować mu jakąś zabawkę. Może to być przytulanka albo jakieś duże klocki do układania. Zerknij sobie na zabawki do pwn: http://ksiegarnia.pwn.pl/zabawki Wprawdzie dziecko może być jeszcze na nie za małe ale z drugiej strony szybko urośnie tak wiec nie minie dużo czasu a będzie się tym bawiło. Jest to bezpieczniejsze niż kupowanie ciuszków, butelek oraz innych tego typu akcesoriów.

Gość gość
Jesli zdecydujesz sie na zabawke, to szukaj takiej odpowiedniej do wieku, ktora mozna prac w pralce. Powinna miec np. plastikowe duze kolka, ktore dziecko bedzie moglo lapac raczka, czy tez wladac do buzi jako gryzak. Zabawki pluszowe to nieporozumienie dla malucha. Pieluchy to dobry pomysl jesli wiesz jakie uzywa mama. Taka klasyczna grzechotka bedzie dobra - duzo sie naszukalam za taka klasyczna a maly ja b. lubi. Jesli ciuszki to najlepiej takie na 74-80 juz, np luzny zapinany z przodu sweterek, bluza bez kaptura , dresiki.

Gość gość
Mój ma niecałe 5 miesięcy i lubi się bawić pluszakami. Przed pierwszą zabawą piorę i co jakiś czas też.

Gość gość
Jakiś drobiazg to będzie miły gest- grzechotka, książeczka kontrastowa ( moja córka bardzo się nimi interesuje), może jakieś skarpetki z grzechotkami, zestaw śliniaków? To się przyda każdemu dziecku. Kubki, butelki, smoczki to ryzykowne dla dziecka, którego się nie zna, bo o ile używa to pewnie rodzice preferują jakieś konkretne.

Gość gość
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) http://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/2272/th220/mattel-fisher-price-shakira-ksiazeczka-z-akcesoriami-23455.jpg Coś w tym stylu kupię. Bo z tego co napisałyście to i dla ciut starszego się nada. Jak nie znajdę niczego takiego to jakąś grzechotko--zabawkę, ale też raczej w takim stylu "do macania". Co do smoczków, butelek itd - także myślę, że taki pomysł nie bardzo tu pasuje, dlatego też zaznaczyłam, ze ja nawet nie do końca wiem w jakim wieku jest dziecko ;) a co dopiero wiedzieć czego używa, co rodzice uważają za dobre itd.

Gość Gredu
Może kup jakąś książeczkę, którą mógłby mu czytać rodzić? Dzieci, trzeba z nimi oswajać od najmłodszych lat. Ciekawe, znajdziesz na www.bonito.pl