Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biustowa mama

Ból zęba po wizycie u dentysty. 20 tydz ciąży

Polecane posty

Gość Biustowa mama

Witam dzisiaj byłam na wizycie u dentysty do którego mam zaufanie bo chodzę od 5 roku zycia. Nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń aż do dzisiaj . Wiem ze w ciąży należy leczyć zeby i tak tez zrobiłam. Do borowania była dolna prawa szóstka. Zaczęła ja zzerac próchnica a ze już była kiedyś robiona to dzisiaj dostałam znieczulenie miejscowe usunięto stare wypełnienie i zalozono nowe. Zadanie dla dentysty banalne. Po "puszczeniu " znieczulenia ząb nie boli. Poczułam silny klujacy ból w momencie zucia bułki. Myślałam ze umre w pierwszej chwili. Natychmiast zadzwoniłam do dentysty i mowie na czym problem polega. W czwartek nam iść ponownie do kontroli. Najprawdopodobniej plomba jest nie dopasowana albo ząb jest wrażliwy po zabiegu stad tez wizyta wyznaczona na za dwa dni aby Dac zebowi odpocząć. I tu sie pojawia moje pytanie czy kiedykolwiek zdarzyła wam sie taka sytuacja? Ze ząb bolał po zabiegu? Dodam iż boli nawet jak gryze język. Pierwszy raz sie spotykam z czymś takim i zastanawiam sie czy to normalne czy dentysta odwalil fuszere...

Gość gość
Hej, ja 22 tc, u dentysty byłam w zeszłym tygodniu. Miałam borowana górna siódemke z wymianą starej plomby w znieczuleniu, to samo co u ciebie. Po wizycie kiedy coś jadłam to czasem ząb przeszywał ten bolesny prąd. Zalezy ktorym dolnym zebem dotykalam w czasie gryzienia, czasem zaklulo jak diabli. Trwalo to 2 lub 3 dni. Myślałam że plomba jest za gruba, źle spilowana, choć równala ja ze 4 razy. Minął tydzień i jest ok. Najpierw oszczędzalam ten zab i delikatnie gryzlam, unikalam twardego jedzenia. Teraz jest git, juz nie boli. Widać ząb juz odpoczal po tym meczeniu na fotelu. P.s. druga moja myśl (po o k%rwa) była ze za dużo nie przytyje w ciąży z takim zebem ;)

Gość Biustowa mama
Hahaha no ja właśnie specjalnie wzielan znieczulenie aby sie nie stresować bo tak to na żywca jade A tu taka sytuacja. Mam wrażenie jak by ząb byk nieszczelny i dorastające sie jedzenie sprawia ból.zobaczymy czy przejdzie do czwartku :(

Gość gość
Będziesz musiała koniecznie udać się ponownie do tego samego specjalisty. Ja korzystałam z pomocy dr Iwony Gnach-Olejniczak jak byłam w ciąży i nosiłam stały aparat. :)