Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez innych rodziców mój 6latek nie pójdzie do szkoły

Polecane posty

Gość gość
Niestety autorko ale ta która napisała "odwal sie" miała świętą racje w całej rozciągłości posta, a twoja duma i dziecinność zaślepiła ci bardzo logiczną jego treść

Gość gość
Nie bardzo rozumiem tą uwagę, że dziecko sześcioletnie nie poradzi sobie emocjonalnie wśród siedmiolatków... dzieci w tym wieku bawią się ze sobą (wiem z doświadczenia), współpracują, rozmawiają, praktycznie bez barier. Barierą natomiast może być tzw. gotowość dziecka do edukacji szkolnej. Czyli umiejętność wykonywania zadań, cierpliwego siedzenia w ławce, uczenia się danych przedmiotów, rozumienia, współpracowania... jeżeli według autorki dziecko jest gotowe na NAUKĘ w takiej formie, to rok różnicy między kolegami (a w niejednym przypadku ledwie 2-3 mce) nie robi naprawdę żadnej róznicy. W końcu w jednej klasie są i dzieci z 11 mcy różnicy, i nigdy nikt nie zwracał na to uwagi. Sama też liczyłam na to że synek pójdzie do najbliższej zerówki, przy szkole rejonowej, nie pójdzie bo rekrutują tylko sześciolatki, ale po prostu zostanie rok dłużej i tyle.