Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Intensywne kołysanie RATUNKU

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem załamana:( Ostatnio oglądaliśmy program o Shaken Baby Syndrom i uświadomiłam sobie, że mogliśmy nieświadomie zrobić krzywdę naszemu dziecku poprzez intensywne bujanie. Mały ma teraz 3 miesiące i już tak bardzo nie płacze, ale zwłaszcza w pierwszym miesiącu non stop płakał i uspokojało go jednynie intensywne bujanie. Oczywiście jego główka leżała na naszym ramieniu, ale zastanawiam się czy takie coś mogło zaszkodzić? Jak myślicie?

Gość gość
Prosze o pomoc

Gość gość
Nikt?

Gość gość
Spokojnie, nic się na pewno nie stało...

Gość gość
moje dziecko żeby zasęło trzeba było wozić przez próg w kuchni. ma prawie 3 lata i ma się dobrze :)

Gość gość
co ty, napewno nie zaszkodzilo...moja siostra ma 3-jke dzieci i wszystkie jak były małe były bujane gdy płakały, żadne nie jest chore mają już po kilka lat :) sąsiadki też tak bujają i nie slyszalam by któremus dziecku to jakoś zaszkodzilo także nie przejmuj się :) zawsze możesz jechać do lekarza i zbadać dziecko dla własnego spokoju ale nie wydaje mi sie by mu coś było :)

Gość gość
dzięki, a powiedzcie w jaki sposób były bujane? I jak mocno?

Ja swoim to musiałam nawet czasem postrząsać lekko, żeby się uspokoiło, bo bujanie nie pomagało hehe. Ma 7 mcy i nic jej nie jest. Nie wiem co to znaczy mocne bujanie, bo na rękach to chyba nie można jakoś mega bujać... Teraz w huśtawce to się mocno buja ;)

Gość gość
Chodzi mi o ruchy gora dol