Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dużo krótkich drzemek. O co chodzi?

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma już pół roku i okropnie szybko się męczy. Po pierwszym karmieniu drzemie pół godziny, potem po drugim spi 3 godziny w wózku, potem są jeszcze 2 karmienia i znów po kazdym drzemie po pół godziny bo inaczej marudzi jak opetana. Przed kąpielą najczęściej potrzebuje dodatkowej drzemki. Dodając do tego czas usypiania, karmienia i przewijania zostaj***ardzo mało czasu na aktywność. Czy to normalne? Próbowałam usuwać pojedyncze drzemki, żeby pospala rzadziej a dłużej, ale kolejna drzemka i tak trwala pół godziny, a w międzyczasie był straszny placz. Ma ktoś pomysł co robić? Czy to może być problem z tarczycą?

Gość gość
Ike spi w sumie godzin na dobe?

Gość gość
8 w nocy, 3 w wozku i jakies 1,5-2 drzemek, czyli 12,5-13. To nie jest w sumie dużo.

Gość gość
Kurde ja bym sie cieszyla :) moje dziecko spalo po kilka godzin w nocy a w dzien wogole nie chciala, tylko sie darla I darla.:P naprawde pozazdroscic :)

Gość gość
Polroczne dziecko powinno dobowo spac okolo 14h. Wydaje mi sie ze jest ok. Ona jest jeszcze malutka. Drzemki itp beda sie jeszczekilkukrotnie zmienialy az dojdziecie do 1 dziennie.

Gość gość
Moja córka w wieku twojej spala od 20-6 i w dzień miała 2 drzemki ponad 2godzinne i jedna godzinna. Rewelacja. Łącznie zawsze wychodzilo 14h na dobę. Teraz ma 2l i 4 miesiące prawie metr wzrostu i 14.800 wagi. Ja się smieje ze tak rosla bo dużo spala:) nie wiem co to nieprzespanne noce. Jak wstawala o 6 to o 8.30-9 Szla na 2h spala do 10.30-11. Potem o 13.30 do 15.30 i o 17.30 do jakiejś 18.15-30. Potem zabawa kapiel karmienie i spala po 20.

Gość gość
To wcale nie jest takie fajne, bo każdą drzemke trzeba wybujac. Jakby byla samozasypiającym śpiochem to by było fajne ;) Dzieki za opinie. Może faktycznie ma jeszcze na to czas. Od kiedy skończyła pół roku zaczęła mi się wydawać taaaaka duża ;)

Gość gość
Moje tez spalo kilka razy po 30 minut. Najchetniej przy cycu. Jesli zdarzala sie 3 godzinna drzemka to oznaczala ze bierze go jakas infekcja... takze delktuj sie 3 godzinna drzemka :p

Ja niestety wiem, co to nie przespane noce - moje dziecko miało podobnie jak w postawionym problemie, ale nic mu nie byuło - wyrósł z tego

Gość gość
To przestan bujac i zacznij uczyc samodzielnie zasypiac. Juz najwyzszy czas.

Gość gość
Powoli sie uczymy, tylko ze stopniowo. Byla bujana na rekach, teraz zasypia tylko delikatnie kolysana na kolanach, ale strasznie marudzi przy zasypianiu :/

Gość gość
12.34 -moja córka usypiała bujana do 8 miesiąca. Tylko ja ją bujalam w bujaku albo w wozku. Potem zaczełam usypiać śpiewając kołysanki-w jeden dzien sie przestawila, nie załowałam jej kołysania nigdy jak była mała. Nieprawdą jest że to złe-wręcz przeciwnie stymuluje mózg. Dzieci bujane lepiej sie rozwijają.

Gość gość
Może ma problem z przejściem między fazami snu. W rezultacie nie budzi się wyspana, bo pospała by jeszcze i dlateg szybko się męczy. Niestety nie wiem jak można temu zaradzić.

Gość gość
Moja córka miała podobnie do 9 miesiąca potem tylko 2 drzemki.

Gość gość
Spróbuj wydłużyć nocny sen, bo jest za krótki i stąd biorą się Wasze problemy.