Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia spoleczna

Polecane posty

Gość gość

Witam, u mnie objawia sie tym ze drżą mi ręce i wgl dlatego nie chce wychodzić. Kiedy czytam cos przy innych to zaczynam sie jąkać. Staram sie to pokonac robie zakupy, chodze do barow, jem przy ludziach i wtedy wmawiam sobie ze sama wkrwcam sobie fobie i pezechodzj. Jednak kiedy wracam.do somu to znow sie boje ze zaczna trzesc mi sie rece i ktos to zobaczy. Lęk przed lękiem. Szukam kogos kto sam wyleczyl sie z tej fobii. Wiem ze to tylko w mojej glowie no ale niestety nie dziala...

Gość gość
fobia społeczna nie jest tylko w glowie. To uwarunkowania neurologiczne i chemiczne (nad których efektami oczywiscie mozna pracowac) Ile masz lat

Gość gość
polecam nexpram..ten lek jest bardzo dobry na lęki, ale trzeba na efekty trochę sobie poczekac tzn pierwsze po 2-3 tyg ,pełne po 3 miesiącach brania.

Gość gość
Ja też mam fobię społeczną i unikam z tego powodu ludzi. Biorę leki na tę chorobę, ale one mi do końca nie pomogły, bo nie ma stu procentowych leków na fobię społeczną. Moje lęki wynikają z charakteru jaki mam, a na te cechy charakteru nie ma lekarstw. Pozostaje tylko praca nad sobą, ale to jest trudne, a ja jestem leniwa :(

Gość gość
Mam 20 lat,a fobię od jakiś 5 miesięcy. Staram sie z tym walczyć. Kiedy np jestea z kimś w sklepie to nawet nie mysle o drżeniu rąk i wtedy to nie występuje

Gość gość
Ja mam fobie społeczną od 15 lat, kiedyś się leczyłam,brałam leki,ktore jednak nie do końca pomagały.Od kilku lat nie chodzę do lekarza, ale coraz gorzej się czuję, prawie nie wychodzę z domu w dodatku nabawiłam się depresji.Co teraz, chyba wrócę do leków.

Gość gość
Ważny temat, może ktoś cios jeszcze doradzi?

Gość gość
A u psychologa byłaś?

Gość gość
Tak byłam na terapii grupowej, która była dla mnie koszmarem i odrobinę pomogła, miałam też indywidualne spotkania z psychologiem, co niewiele mi dało. Teraz nie jestem w stanie nawet wybrać się do psychiatry po leki, ale pójdę, bo jakie mam wyjście? Czy w ogóle można z tego wyjść, pozbyć się tego lęku? Może jest na forum ktoś kto się wyleczyć i pomoże, podpowie?

Gość gość
mi Bóg pomógł pozbyć sie lęku czuje sie bezpieczna i chroniona przez Niego nic innego nie pomogło