Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pękła prezerwatywa

Polecane posty

Gość gość

Dziś kochałem się z moją dziewczyną. Na koniec stosunku przyśpieszyliśmy żeby skończyć oboje. Gdy skończyłem wyciągnęłem penisa z pochwy i zauważyłem że prezerwatywa pękła. Moja dziewczyna powinna mieć za 3 dni okres więc dni niepłodne. Teraz moje pytanie: jaka jest szansa na to że moja dziewczyna zajdzie w ciąże?

Gość gość
Mała, ale jest. podobno przy normalnym stosunku bez zabezpieczenia w dni plodne to mniej niz 50 % szans. Badz spokojny.

Gość gość
czy może wypowiedzieć się ktoś jeszcze co powinniśmy teraz zrobić?

Gość gość
Ja bym radziła czekac na okres a jakby ten się nie pojawił to zrobić test, ale test to minimum 12 dni po stosunku, bo wcześniej to jest bez sensu robić. Myślę że wcześniej dostanie okres. 3 dni przed miesiączką to dni niepłodne ale przed miesiączką zaistniałą a nie spodziewaną, a to jest różnica.

Gość gość
okres występuje regularnie plus minus 1 dzień a co jeżeli okresu nie będzie co wtedy robić, czy to oznacza ciąże 100% ?

Gość gość
Zamówić porodówkę

Gość gość
Panikarzu, 3 dni przed okresem to nie macie sie o co martwic, tylko spokojnie...

Gość gość
Jak okres nie przyjdzie to nie zawsze oznacza ciążę, bo po prostu mogło się coś przesunąć tylko, ale bez obserwacji cyklu to nie można tego wiedzieć. A zresztą o ciąży może być mowa co najmniej 6 dni po stosunku (nie 3) bo taka jest najkrótsza droga do zagnieżdżenia, zazwyczaj to jest trochę dłużej. Jeszcze jest opcja tabletki "po" ale 3 dni przed miesiączką nawet chyba żaden szanujący się lekarz nie przepisze, bo ryzyko jest niewielkie. Zresztą ja bym się na to nawet nie porywała, bo ta tabletka jej zapewne rozwali cykl tak że dopiero zaczniecie się głowić co się dzieje i czy to nie ciąża. Mniej nerwów będzie poczekać na okres.

Gość gość
tabletka po jest bez recepty...