Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostra biegunka u dziecka POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Juz trochę minela , ale meczyla moje dziecko całą noc. Na szczęście pije i nie ma gorączki. Co to może być? Wodniste stolicę bez gorączki????? Do lekarza dopiero o 13 bo jeden lekarz na cale miasto szczepienia robi ...:(

Gość gość
Wodniste "stolce ".

Gość gość
Ostra czyli rozumiem, że dziecko ledwo zrobiło jedną już robiło drugą? Podaj coś na wstrzymanie rozwolnienia i coś nawadniajacego. Probiotyk. I obserwuj. Ile dziecko ma?

Gość gość
Miałam to samo 2 dni temu ale moje dziecko robiło wodniste kupki jedna lub dwie na dzień podawałam probiotyk probioset med kids jest bez smaku i nie ma problemu z,wypiciem ewentualnie smecta ale moje dziecko nie chciało jej pić ma niedobry smak

Najlepiej podawać dziecku doustnie płyny w większej ilości niż zwykle, tak, aby zapobiec odwodnieniu, żywić dziecko tak samo, jak przed wystąpieniem biegunki. Warto też zastosować probiotyk np trilac plus Koniecznie obserwować, czy u dziecka nie pojawiają się objawy odwodnienia

Gość gość
Standardowo: srodek przeciw biegunce (smecta, wegiel, syrop nitrofuroksazyd u nas na 1miejscu-genialny ale na rp, lub inny srodek), probiotyk dla dzieci i cos z elektrolitami ja daje orsalit. Wszystko w zaleznosci od wieku dziecka. I przede wszystkim picie, duuuuzo picia. I poki nie ma wymiotow to i tak tragedii nie ma.

Gość gość
mnie też doktor polecil krople trilac plus i mój Pawełek nie miał biegunki po antybiotyku

Gość gośćb
Witam Mam problem gdyż moja córka od 5 dni robi luźne stole, wręcz wodniste. Po 15 dziennie. Codziennie byliśmy u lekarza nie jest odwodnienia, nie goraczkuj****awi się. Dostała syrop biseptol 2 dawki a stolce nadal są. Byliśmy u trzech lekarzy i nikt nic nie wie. Badania z moczu dobre i rotavirusow nie ma...miał ktoś do czynienia z tym? jesteśmy bezradni a służba zdrowia nie potrafi pomoc

Gość gośćb
córka ma roczek

Gość gość
Co je? Tzn o mleko mi chodzi - mm czy kp? Bo jak mm to organicz ile sie da, kisztem stalych pokarmow szczegolnie z marchwia, ryzem, drobiem. Mozesz dac sinlac. Gorzej jak kp bo to jednoczesnie pice jej ale tez podawaj wiecej stalych. Zadnych surowych owocow. Podajesz probiotyk? Elektrolity? Moze to byc nietypowa jelitowka lub jakas opozniona reakcja alergiczna. Nie zawsze w jelitowkach sa temp i wymioty. I pyt - na co ona dostala biseptol??? Na wszelki wypadek? Ze swojej str mozesz ewent, jesli ww rady nie pomoga, zrobic morfologie czy crp jest w normie i nie ma stanu zapalnego i bad moczu.

Gość gość
Moja córka już trzeci raz to przechodzi, lekarze zawsze mówią to samo - wirus. Teraz nawet nie poszłam z nią nigdzie bo zawsze to samo - probiotyk, nawadnianie, smecta i duuużo picia. Dopóki dziecko jest wesołe, pije i robi siku to nic nie zrobią. W sumie leczenie w szpitalu ogranicza się jedynie do kroplówek nawadniających. Ja nie daję w takich sytuacjach mleka, warzyw i owoców. W sumie ona wtedy nic nie je, jedynie paluszki i biszkopty ale lekarz mi mówił, żeby nie zmuszać, że jak pije to nic jej nie będzie. Co do gorączki to ostatnio lekarz na pogotowiu też się tym nie przejął, dzieci mogą gorączkować nawet do 40 stopni.

Gość gośćb
karmie mm .. syrop dostała na biegunke tylko czytając ulotkę "ze gdy pojawi się biegunka to odstawic" wiec jak to brać? mogła się pomylić lekarka? wszystkie probiotyki i nawadniające dostaje, ale poprawy brak... od piątku to trwa..zaczyna się o 2 w nocy i kończy o 16..taki stały schemat

Gość gość
Nam jeden jeden lekarz na taką przedłużająca się biegunkę przepisał bactrim i o dziwo przeszło po dwóch dawkach. Może u Was to też jakaś bakteria a nie wirus.