Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPiSowaMamaa

Do wszystkich matek dzieci poniżej 6 rż, które głosowały na PiS.

Polecane posty

Gość gość
Zgadzam sie, w Polsce jest gorzej niz zle. Ja juz wiem, ze moje dziecko nie dostanie sie do przedszkola a straszak chodzi do pzepelnionej zerowki. Moje dzieci przepisuje wiec do prywatnej placowki , na szczescie stac nas na to. Wspolczuje tym, ktorzych nie

Gość gość
OMG ale według ustawy muszę przyjąć wszystkie dzieci wiec chyba nie ma co się martwić ;) Co do nauczycieli.Ci dobrzy pracy nie stracą.Poza tym ciągle ktoś traci pracę,upadają firmy i ludzie z dnia na dzień lądują na bezrobociu i nikt nad nimi nie płacze.I absolutnie nie mówię tego złośliwie ale taka jest prawda.

Gość gość
Doczytaj ustawę - miejsca dla 3-latków mają być zapewnione dopiero od 2017 roku. Co oznacza dla nas, że będziemy musieli wyłożyć 15 tys. na prywatne przedszkole (o ile nie podniosą opłat, mając więcej chętnych). Tyle dobrej zmiany, o chaosie dla 6 i 7-latków, bałaganie w szkołach, które zatrudniły już nauczycieli żeby zapewnić opiekę nad najmłodszymi, i wydały kupę kasy na dostosowanie sal, o podręcznikach i koszcie zmiany programów nie ma co wspominać :(

Gość gość
Rok tylko byly zmiany a wy histeryzujecie jakby swiat przewracali do gory nogami . Wcześniej tez tak było baa macierzyński trwal 20 tygodni i jakos wszyscy sobie radzili.

Gość gość
W moim miescie nawet prywatne przedszkola mowia ze moga nie miec miejsc dla 3 latkow. Ja nie mam nic przeciwko temu zeby 6 latki zostaly w przedszkolach ale czemu dyskryminiwac rodzicow 3 latkow nie zapewniajac im niczego? Rodzice 6 latkow maja wybor. Ja mam do wyboru rzucic robote...

Gość gość
Ja jestem nauczycielem. Moim zdaniem, jak dyrektor szkoły chce to i tak znajdzie dodatkowe godziny dla nauczycieli. A nauczyciele potrafią się dostosowac, bo to zazwyczaj wieloprzedmiotowcy. Moim zdaniem dzieci powinny iśc w wieku 7 lat do szkoły. W środowisku nauczycieli taka właśnie panuje opinia. Jeszcze tylko małe sprostowanie, nauczyciel to nie zawód dla celów charytatywnych, my tez mamy rodziny, dzieci i kredyty, potrzebujemy pieniędzy z wykonywanej pracy, ale potrafimy się przystosować

Gość gość
Znajoma jest nauczycielką i bezwzględnie jest za tym, żeby 6 latki były w zerówce. Na chwilę obecną ma kłopot, zajęć nie moze prowadzić bo albo: pić, siku, do mamy. I tak pół zajęć maszeruje korytarzem z dziećmi bo toaleta daleko na drugim końcu korytarza, a dziecka samego nie puści.

Gość gość
ale autorko jest ograniczona egoistka do kwadratu siedzi i tupie nóżka ma być tak jak ona chce, wszystko inne jest głupie i zacofane :) jak tak dobrze jest na zachodzie to się tam wyprowadź i poslesz sobie dziecko do szkoły nawet w wieku 5 lat. Przypomnę ci ze w Finlandii, gdzie poziom nauki jest najlepszy w Europie, dzieci zaczynają naukę w wieku 7 lat!

Gość gość
codziennie kogoś gdzieś zwalniają i trzeba sobie dać rady! a nauczyciel zachowuj ja sie jak górnicy czyli święte krowy, nie wolno ich zwolnić... bo co? nie ma dzieci nie ma pracy. To chyba oczywiste! ja mam słać dziecko do szkoły wcześniej żebyście wy mieli kogo uczyć? chyba dobro mojego dziecko jest najważniejsze dla mnie! szkoła dla 7 latków!!!!!

Gość gość
KOD-nadaje !! hahaha wynajęli debili do trollowania a wy się wkręcacie...

Gość gość
W wyborach brałam udział, na PiS i na PO nie głosowałam, ale szanuję wybór większości. Dziwisz się autorko, że część społeczeństwa zagłosowało za PiS? Dużo obiecali w sferze socjalnej , czy to zrealizują? Czas pokarze. Jeżeli nie zrealizują będziemy ich rozliczać, nawet przed upływem ich kadencji, ale na razie pozwólmy im rządzić oczywiście patrząc na ręce. Nie jestem zwolenniczką żadnej partii, wolałabym, aby fachowcy sprawowali władzę, nie politycy, ale to nierealne, w każdym kraju jest podobnie. Swoje frustracje wyładowywać na wyborcach PiS? Co to da? PO też złe, reszta partii ledwo zipie... Kogoś trzeba było wybrać. Ja skreśliłam całe listy na wyborach, mój głos był nieważny, bo nie miałam złudzeń -żadna partia nie dogodzi wszystkim Polakom. Trzeba wybierać lepszego z kandydatów, ale czy dobrego?. Społeczeństwo wybrało, a czy dobrze okaże się wkrótce. Krzyżaczka

Gość gość
Jestem matka dwu i pol latka i po wakacjach mial isc do przedszkola a ja do pracy.I dowiaduje sie ze na 100 tysieczne miasto to obecnie jest ok 160 miejsc w przedszkolach ( prywatne tez),nie mam szans poprostu.Na opiekunke to troche niestac i troche nie ufam.A do tego zwalniaja super nauczycielke mojej corci bo szloła robi redukcje(2kl).Normalnie nie super

Gość gość
Polska z ruin się podnosi, a wy takie niezadowolone :P By żyło się lepiej ! :p

Gość gość
Opowiem na moim przykładzie. Mam 4 dzieci - bliźniaki 13 lat [chłopiec i dziewczynka], chłopiec 11 lat i córka 9 lat. Od kilkunastu lat nie mieszkamy w Polsce, nas nie obejmuj a kwoty 500 zł na dziecko. Wszystkie moje dzieci chodzą do szkoły od 6 lat i nie mają problemów z nauką. Dwójka starszych jest w 7 klasie gimnazjum, doskonale znają 3 języki -polski, niemiecki, angielski, uczą się z powodzeniem francuskiego, chłopiec w wolnych chwilach szlifuje włoski. Córka, ta 9 letnia, polski, niemiecki zna doskonale, w jęz. angielskim potrafi się już nieźle porozumieć. I syn - 11 lat. Ani dobrze po polsku nie umie, ani nie jest orłem z niemieckiego, angielski to jego pięta achillesowa. Ale matematyka i biologia[ta szczególnie] tak mu spodobała.Z powodzeniem rozwiązuje ze starszym rodzeństwem zadania matematyczne. W Polsce wycofano się z projektu" 6-latki do szkoły", a szkoda. Im młodsze dziecko tym chłonniejsze wiedzy, a w szkole radzą sobie znakomicie.

Gość gość
gość dziś Ja jestem nauczycielem. Moim zdaniem, jak dyrektor szkoły chce to i tak znajdzie dodatkowe godziny dla nauczycieli. A nauczyciele potrafią się dostosowac, bo to zazwyczaj wieloprzedmiotowcy. Moim zdaniem dzieci powinny iśc w wieku 7 lat do szkoły. W środowisku nauczycieli taka właśnie panuje opinia. Jeszcze tylko małe sprostowanie, nauczyciel to nie zawód dla celów charytatywnych, my tez mamy rodziny, dzieci i kredyty, potrzebujemy pieniędzy z wykonywanej pracy, ale potrafimy się przystosować\xxxxxxxxxxxxxx W Polsce od 7 lat, nauczyciele leniwi, po kiego czorta sobie na karb wkładać naukę młodszych dzieci? Cały ten nauczycielski swiatek minister powinien pogonić w diabły! Polskie dzieci to głupki wobec innych dzieci z europejskich krajów.

Gość gość
Cofnięcie tej reformy to w ..uj kasy wyrzuconej w błoto. Dostosowanie szkół dla 6-latkow, darmowe podręczniki, zatrudnienie pomocy klasowych i nauczycieli to miliardy złotych. Ale nic to, wszak PiS naprawia polska gospodarkę... Zrobią wszystko, żeby ta ciemnota na nich glosowala

Gość gośćZ
Haha ale ból d**y u autorki :D Zabawna jesteś panno.

Gość gość
Kto uczy nasze dzieci? W 4 kl. dzieci miały zaznaczyć na podanej mapce granice i nazwać kraje należące do Unii. Córka zaznaczyła i opisała - Poland, Germany, Niderlandy... No i te nieszczęsne Niderlandy - pani przekreśliła wielką czerwoną krechą - to Holandia, a nie Niderlandy, Ocena obniżona, dziecko pełne żalu... Dziecku wytłumaczyłam, że wszystko jest ok., z panią muszę przy najbliższej okazji porozmawiać. Już nie jeden raz dzieci w kompleksy wtłaczała.

Gość gość
Polskie dzieci to głupki wobec innych dzieci z europejskich krajów. x i ty jesteś nauczycielką?? mam nadzieje ze pierwsza pójdziesz do zwolnienia :) a oczywiście sama jesteś głupkiem bo tez poszłaś do szkoły jako 7 latka....ale to akurat widać :)

Gość gość
Kto uczy nasze dzieci? W 4 kl. dzieci miały zaznaczyć na podanej mapce granice i nazwać kraje należące do Unii. Córka zaznaczyła i opisała - Poland, Germany, Niderlandy... No i te nieszczęsne Niderlandy - pani przekreśliła wielką czerwoną krechą - to Holandia, a nie Niderlandy, Ocena obniżona, dziecko pełne żalu... Dziecku wytłumaczyłam, że wszystko jest ok., z panią muszę przy najbliższej okazji porozmawiać. Już nie jeden raz dzieci w kompleksy wtłaczała. x bo takich mamy w PL nauczycieli. połowa poszła na te studia bo na nic innego się nie dostała. Zresztą mam kuzyna w rodzinie, zdał na politechnikę, na informatyke, po pól roku wyniósł się stamtąd bo nie dawał rady i gdzie poszedł???.... na Akademię Pedagogiczną... gdzie idzie mu świetnie.... będzie uczył nasze dzieci!

Gość gość
"gość wczoraj Opowiem na moim przykładzie. Mam 4 dzieci - bliźniaki 13 lat [chłopiec i dziewczynka], chłopiec 11 lat i córka 9 lat. Od kilkunastu lat nie mieszkamy w Polsce, " Noo i na tym powinnaś juz zakończyć swoja wypowiedz . Szkoły w Polsce a w innych krajach to jest dzien do nocy .

Gość gośćjvhvuvuv
Sluchaj no jak ja chcialam dac corke do przedszkola to mamusie odraczaly obowiazek szkolny, kolejka do psychologa na km to dlaczego ja mam teraz wysylac moje dziecko i innym ulatwiac skoro mi utrudnialy?! A taaaki ch#j!!! Nauczyciele? A co mnie oni obchodza! Na pis nie glosowalam, 500zl nie dostane bo mi dochod przekroczy a mam jedno dziecko. Nie trzes sie tak bo sie zapowietrzysz!!!

Gość gość
Peło krzyczy nawet na kafeterii! :D Jestescie żałośni :D