Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmierć frajerowm

co byście zrobili na moim miejscu

Polecane posty

Gość śmierć frajerowm

pracuję za niecałe 10zł.netto za godz.na zlecenie. Firma jest podobno u szczytu rozkwitu (tak się chwalą, czy tak jest niewiadomo). Mój szef za punkt honoru postawił sobie nie zapłacić osobom na zlecenie więcej za godzinę-nawet o złotówkę, cy by 200godzinach dawałoby 200zł. /Wiadomo, trzeba utrzymać się na stołku i wykazać przed tymi na górze/. Jeśli ktoś dostaje umowę o pracę to po uważaniu, ja niestety mam tyle lat, że przydałaby mi się ta umowa. To, że na umowę zarabiają więcej też ma znaczenie, bo nie mam siły pracować więcej niż 200godz. (kończę kolejne studia zaocznie, bo liczę jeszcze, że dostanę pracę w szkole a tam trzeba mieć 3specjalizacje). Wiem, że jest coraz mniej dzieci a szkoła to głównie budżetówka i też trudno się dostać, żeby mieć te "luksusy". Najgorsze jest to, że moja pensja na przestrzeni lat to bylo głównie te 1600zł.netto (jeśli w ogóle). W moim miejscu pracy jest rotacja-ostatnio ktoś miał nawet 255godz. i siedział 16godz. a szef oczekiwał, że ta osoba da rade potem pociągnąć 2xpo 12godz.

Gość gość
a jakie masz wyksztalcenie?

Gość gość
wyższe, właściwie podyplomowe, ale to bez znaczenia, bo podyplomowe kończyłam marketing (jak masa osób)

Gość gość
czyli praktycznie nie masz zawodu:) a te 2gie studia?

Gość gość
jestem ciagle zmeczona. Zaliczylam juz w zyciu opieke nad obojgiem rodzicow, bawienie dzieci siostrze, konczenie szkol pod ambicje rodzicow. Od dawna albo nie mam pracy albo mam slabo platna z fochami. Czy ktos sie orientuje, czy da sie przyuczyc do IT osobe, ktora pracowalam w czym innym? Moze ja od lampy mysle, moze to nierealne?

Gość gość
mam znajomą ktora po italianistyce robi teraz w IT-customer experience. Była na kursie z jakiegos programu AXURE czy jakos tak, ale zaczynala od stazu za grosze

Gość śmierć frajerowm
o, wreszcie jakaś konstruktywna opinia. Kurcze...jesteś? :( musiałam wrócić do domu to nie odpowiadałam