Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZ

Kto u was jest głową rodziny i dlaczego?

Polecane posty

Gość gośćZ

jw. U nas jest to mąż i dobrze mi z tym :)

Gość gość
U nas traktujemy się na równi. Oboje zarabiamy, zajmujemy się domem i dzieckiem praktycznie na równi. Wiec u nas nie ma głowy rodziny. Oboje nia jesteśmy.

Gość gośćZ
Nasz związek też jest partnerski, ale mimo wszystko to mąż jest głową rodziny (czy to się wyklucza? :D)

Gość gość
U nas raczej ja, bo teoretycznie związek partnerski, ale to ja generalnie decyduje o tym w co i jak np gdzie kupimy dom. takie istotne decyzje są moje, maz na ogół mi ulega ;) takie codzienne kwestie rozwiązuje ten kto ma czas-czyli odebranie dziecka ze szkoły itp.

Gość gość
U nas i ja i mąż, bo taki przykład wynieśliśmy ze swoich rodzin i u nich się do tej pory sprawdza. I teście i moi rodzice mają szczęśliwe i partnerskie związki, my też tak chcemy.

Gość gość
U mnie zdecydowanie mąż. Trochę to dziwne po u moich rodziców rządziła mama. Tylko w dominującym faceci widzę mężczyznę. Poza tym dobrze rządzi.:)

Gość gość
U nas sa dwie glowy

Gość gość
U nas roznie,maz glowa a ja szyja.Teoretycznie maz jest glowa,bo zarabia na nas,ale ja o wiekszosci decyduje.Oczywiscie czasem pytam go o zdanie.Ja place rachunki,ja wybieram wakacje,ja zalatwiam sprawy urzedowe,on zajmuje sie sprawami samochodowymi.O remontach decydujemy razem,wykonuje on.Mi to pasuje i jemu tez.

Gość gość
Niby wszystko ustalamy, ale to ja mam ostatnie zdanie. Mąż wie, ze mam lepszą głowę niż on, no i zarabiam trzykrotność jego pensji.