Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

planowanie plci

Polecane posty

Gość gość

czy można zaplanować pleć dziecka? Komus się udało?

Gość gość
To chyba nie da się zaplanować.

Gość gość
Mozesz sprobowac teorie ze w dni plodne - chłopiec a jak stosunek przed plodnymi to dziewczynka... Czasem sie sprawdza. Poszukaj sobie na necie. Nic innego nie wymyslisz

Gość gość
A tobie się udało?

Gość gość
Coś w tym jest bo ja mam synka z dnia owulacji

Gość gość
Ja niestety nie powiem Ci czy u mnie sie sprawdzilo, bo zaskoczylo albo przytulania przed owulacja albo z owulacji, nie planowalam plci:) ale u wielu znajomych sie sprawdzilo:) nikt na 100%Ci nie poda teorii :) plemniki dziewczynskie sa bardziej zywotne, to tez przezywaja to kilka dni do owulacji.. Meskie sa za to szybsze i szybciej reaguja.

Gość ewelina546
Moim zdaniem nie da się zaplanować tego dokładnie. Najczęściej przy sztucznemu zapłodnieniu da się zaplanować płeć dziecka. A jak naturalnie chcemy to musimy mieć regularne cykle, pomoże w tym na pewno suplement Inofem http://www.inofem.pl , który zawiera kwas foliowy i wiele innych składników potrzebnych do dobrego rozwoju dziecka.

Gość gość
A przed stosowaniem inofemu lub jakiegokolwiek innego preparatu, który zawiera kwas foliowy dobrze jest sprawdzić czy można go przyswajać. Bo kobiety, które mają mutacje mthfr ( nie daje objawow) mimo przyjmowania zwyklej formy i tak nie jest wykorzystywana przez organizm :( w takim przypadku stosuje się zmetylowany, ale jest on o wiele drozszy