Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorzka mina teściowej na wieść o tym że będzie mieć wnuczkę a nie wnuczka

Polecane posty

Gość gość

nie muszę chyba mówić, że mnie to wewnętrznie wpieniło...jeszcze dziecko się nie urodziło a ona już wyraża swoje sympatie. " " domyślałam się że będzie miec problem z dziewczynką, bo wielokrotnie mi powtarzała, że ona to nie chciała mieć siostry, ona to nie chciała mieć córek itd. Na szczęście córek nie ma. Ogólnie osoba antypatyczna i rzeczywiście mało która kobieta jest w stanie ją chyba polubić, ba, mało który człowiek. oczywiście synowym dopiec bardzo lubi, tak jakby czerpała z tego chorą satysfakcję. jak myślicie skąd się bierze w niej nienawiść do kobiet i jak może już mieć problem z wnuczką jak jeszcze nawet nie wie jaki ta wnuczka ma charakter. Nie każda dziewczynka to fochująca księżniczka a poza tym wszystkie dzieci powinno się kochać. ona ma jakiś kompleks włażenia w d...facetom.....

Gość gość
Mi to wygląda na chorobę psychiczną. Dla mojej mamy gdy dowiedziała się o ciąży najważniejsze było czy wszystko z dzieckiem jest w porządku i to jak się czuje. W sumie wszyscy wmówili sobie że będę miała córkę gdzie ja dopiero we wtorek poznam płeć.. Olej ją albo wyślij ją na leczenie..powinna sie cieszyć że jesteś w ciąży i że dzidziuś jest zdrowy. Czy ona nie rozumie że płci nie można sobie wybarać? Może jakby urodziła córkę miałsby inne zdanie na ten temat..szkoda że do własnej matki nie ma pretensji o to że jest kobietą...

Gość gość
A ja myślę , że nie jest tak żle z teściowa , bo ona np wie ,ze faceci mają w życiu lepiej ?

Gość gość
No w ogóle ona jest moim zdaniem nie do końca ten teges. Bo powiedz mi co to za tekst w ogóle: "Ja tak bardzo chciałam mieć brata, że jak rodzice mi sisotrę przynieśli (po porodzie, ze szpitala) to byłam straszliwie zawiedziona". Albo tekst: "Ja nie chciałam mieć córek i na szczęście nie mam". Co to znaczy "na szczęście"??? Co to za dyskryminacje ze wzgl.na płeć?? W ogóle ona o dziewczynach opowiada używając słówa: "dziewucha"...mam dośc starej torby.... dobrze że rzadko ją widzę. Wiesz, ale to że ona dziewczynek nie lubi nie oznacza, że na pewno będzie mnie chciała uczyć przy kazdej okazji (święta itd.) rozumu jak mam własne dziecko wychowywać. to jest osoba która by wszystkich chciała ustawiać, no cóż, ze mną łatwo jej nie idzie. ale co krwi napsuje to moje. nawet jak ją widzę raz na 4 miesiące to dla mnie i tak za dużo a pewnie po urodzeniu przeze mnie dziecka będize się wpychać. To dziwne bo przecież tak nie lubi dziewcyznek...

Gość gość
11:01 dlaczego mają lepiej? bo co, bo dzieci nie rodzą? bo się dłużej starzeją? wielkie mecyje...dziś wystarczy skalpel i taka kobitka ładniejsza od nastolatki

Gość gość
ja nie uważam że faceci mają lepiej. Jak taki założy rodzinę to odczuwa presję na zarabianie coraz więcej (jeśli jest normalny) więc ma psychiczne obciązenie wieksze niz kobieta bo głeboko w mentalności wciąż w społeczeństwie tkwi myslenie że facet to głowa rodziny. od kiedy głowa rodziny, decyzyjna i zarabiająca, ma lepiej? zwłaszcza wziąwszy pod uwage dzisiejszy rynek pracy

Gość gość
Czemu niby faceci mają łatwiej,lepiej ?? Bo nie mają okresu?nie rodzą? Jak już napisałam w pierwszej odpowiedzi ona ma coś z głową. Autorko,może sie jakoś spiszemy bo moja teściowa też jest nie spelna rozumu.

Gość gość
No jak ty skalpelem chcesz korygować życie to sorki .

Gość gość
gość dziś Za to kobieta jednocześnie powinna być świetną matką, zadbana i kobieca, pewna siebie, samowystarczalna i do tego ma pieprzyć się lepiej niż nie jedna d*****.

Gość gość
11:05 możemy...ale jak? masz na myśli maile?

Gość gość
I tak nie przebiła mojego teścia, który jak się dowiedział,że będzie dziewczynka, to mi powiedział,że wnuczki to mu już córka urodziła, teraz czekał na wnuka. Jego córka miałą urodzić wnuczki i słowa dotrzymała, a my mieliśmy mieć syna i co? Nic nam się nie udaje w tym małżeństwie.Nie musze już chyba dodawać, ze kontakt wz wnuczką ma zerowy.

Gość gość
Tak. Np. Maile. Jesteśmy w podobnej sytuacji więc myśle że możemy sobie poradzić z głupimi babami we dwie :p napisz na emieska@wp.pl jeżeli chcesz .

Gość gość
Myślę że teściowa tak gada do ciebie żeby cie wkurwić ale zawsze jakas nadzieja na to że to dziecko może sie okazać pierwszą kobietą w jej życiu do której będzie żywić cieplejsze uczucia niż w stosunku do całego gatunku żeńskiego na naszym globie.

Gość gość
11:56 teraz nie mogę ale myślę że napiszę coś wkrótce ;)

Gość gość
to jej powiedz tak, że ją napewno też nikt nie lubi bo jest kobietą a baby przecież są g/ó/w/n/o warte, ja bym tak powiedziała bo dla mnie to naprawde taka osoba ma coś nie tego z głową jeśli dyskryminuje jakąś płeć a sama ma taką samą

Gość gość
aha i jeszcze bym dodała, że to najgorsza rzecz i tragedia jaka ją w życiu spotkała , że urodziła sie kobietą i jak mogła to zrobić swoim rodzicom przecież mogła być synem, może wtedy zrozumie, że płci sie nie da wybrać

Gość gość
ta twoja tesciowa ma pod kopułką coś nie halo. podejrzewam że sama jest tak zgorzkniała i psychiczna ze inne kobiety jej nie znoszą, wiec ona mysli ze kobieta ma gorzej i stad nie cieszy sie z wnuczki. a bardziej prawdododobna wersja to jest jeszcze taka ze ona po prostu boi sie ze narodzi sie kolejna kobieta mądrzejsza, ładniejsza i lepsza od niej aprzede wszystkim młodsza i to ją gryzie. durna miernota z tesciowej

Gość gość
Oj juz przestancie bawic sie w domoroslych psychologow bo smieszne jestescie , tesciowa zwyczajnie nie lubi dziewczynek i tyle * niektorzy tak maja . Olej tesciowa

Gość gość
czy ona jest ze slaska?jesli tak, to to wyjasnia cala sprawe.olej glupia babe, wnuczka nie musi sie z taka babcia spotykac