Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy wolno podawać majeranek, tymianek, oregano...

Polecane posty

Gość gość

Posiłki rzadko solę. Mąż sam sobie dosala. Za to dodaję majeranek, tymianek, oregano, bazylię, rozmaryn, olej lniany. Na razie gotuję oddzielnie dla dziecka lub dodaję przyprawy na samym końcu. Od kiedy wolno podawać? Syn ma teraz 9,5 miesiąca.

Gość gość
Mysle, ze mozesz juz podawac przyprawy. Np w Hiszpanii gotowe jedzenie dla dzieci w sloiczkach jest bardzo dobrze przyprawione i hiszpanskie dzieci zyja i maja sie bardzo dobrze. Mojej malej bardzo smakowaly hiszpanskie gotowe dania dla dzieci.

Gość gość
bazylia, cynamon, goździki, szczypiorek od 10m, czosnek, gałka, imbir,majeranek, mięta,tymianek, wanilia od 12m, chrzan, kurkuma,pieprz, papryka, szafran po 24m, kminek, koper od 6mies "Zdrowy maluch" M.Sikoń, M. Skowron

Gość gość
Dawalam przyprawy juz od roku ale takie mniej pikantne a od poltora juz dziecko jadlo z nami

Gość gość
To z tej książki to chyba jakieś przestarzałe jest,.. Spokojnie możesz dawać większość podstawowych przypraw... mam 3 latka w domu i 8,5 miesięczne dziecko.. do słoiczków często dosypywałam np. lubczyk, pietruszkę suszoną.. a jak gotowałam coś sama dla dziecka, albo nawet tylko jakieś mięso, makaron czy coś, żeby dorzucić do słoiczka to do wody wrzucałam lubczyk, tymianek, rozmaryn, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy czy pieprz ziarnisty.. przynajmniej makaron czy coś ugotowane w takiej wodzie nie było całkiem bezsmakowe..