Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy parę dni po zapłodnieniu jest śluz??!

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich... mam pytanie! Mam regularne, 28 dniowe cykle. Ostatni okres był 6.01. Kochaliśmy się 17 i 23.01. Owulucja była 21. CZyli 13 dc. 12-14 dzień przed kolejną miesiączką niby są dni płodne. Kolejny okres ma byc 03.02. Od wczoraj mam śluz podobny do tego w dni płodne, czuję go dużo na bieliźnie. Nawet bardziej, niż kiedy była owulacja. Co to może oznaczać?? Do okresu 5 dni!! Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Gość gość
A czy ta owulacja 13 dc była w jakikolwiek sposób potwierdzona czy ja wyliczyłaś? Bo Mogło dojśc do przesunięcia i teraz możesz miec owulację. w domowych warunkach to tylko temperatura można potwierdzić. Test owulacyjny też ale z testami jest tak jak z objawem śluzu. Pokazuje że owulacja powinna być ale czy cos jej nie zahamowało to już tego nie pokarze. Jesli jesteś pewna że jesteś po owulacji to może byc inny przypadek którego ja kiedyś doświadczyłam. Niedomoga lutealna albo inaczej niewydolność ciałka żółtego. Polega na tym że albo faza lutealna jest zbyt krótka albo progesteron zbyt niski albo jedno i drugie. W zasadzie nie jest to bardzo groźne (chyba że starasz się o dziecko) ale dłużej nie leczone może doprowadzić do torbieli i do utraty okresu. Mogą temu towarzyszyć plamienia szczególnie koloru brązowego przed lub po miesiączce, wyczuwalna a nawet bolesna praca jajników w czasie fazy lutealnej i sluz estrogenowy w tej fazie, nagłe skrócenie okresu. Zazwyczaj dzieje się tak przez to że organizm jest przemęczony, działa na niego stres albo ma jakieś niedobory szczególnie w magnezie. Z doświadczenia (nie tylko swojego bo czytałam tez na forach) ci powiem że wielu lekarzy to ignoruje i nie wiem chyba czekają az ci sie okres zatrzyma i dopiero przyjdziesz się do nich leczyć. Ale do puki ci sie okres nie zatrzyma to można to podreperować poprzez zadbanie o odpoczynek, przyjmowanie jakiegoś dobrego magnezu najlepiej z B6, trochę więcej snu. Takie tam.

Gość gość
a jeszcze nie dodałam że w czasie ciąży też się sluz pojawia ale z tego co wiem to jest po prostu więcej tego sluzu progesteronowego, przynajmniej u mnie tak było. Ale jesli miałaś owulację 21 stycz to może być trochę za wcześnie na ten objaw. Najlepiej wszystko się wyjaśni jak dostaniesz okres i będziesz wiedziała czy to owulacja sie przesunęła (wtedy też okres się odpowiednio przesunie) czy to ta druga sytuacja wtedy powinien przyjść normalnie. No chyba że jednak ciąża się trafi to wtedy zrób test tego 5 lutego jak nie będzie okresu.