Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co dajecie mm lub mleko krowie, po ukończeniu przez dziecko roku?

Polecane posty

Gość gość

Przecież roczne dziecko nie potrzebuje już mleka matki, ani sztucznego, ani tym bardziej dla cieląt. Skąd popularność mieszanek po 1 roku życia, a także nowych nawet po 3 roku życia?

Gość gość
A jakie dawać jeśli dziecko nie zaśnie bez butli?

Gość gość
bo jest w ciągu dnia mało pomysłów na jedzenie (nie oszukujmy się człowiek tak naprawdę ma niewiele propozycji do żarcia danych przez naturą a już takich nie będących glutenem, mlekiem, cukrem to już bardzo, bardzo, bardzo mało. A jeszcze jak dodać do tego że dzieciak jest niejadkiem i przykładowo toleruje samą tylko marchew i to tez tylko od czasu do czasu to człowiek sie poddaje. Poza tym czasami tylko tak da się dziecko uśpić w łóżku wieczorem

Gość gość
sorry miało być "A jeszcze jak dodać do tego że dzieciak jest niejadkiem i Z WARZYW przykładowo toleruje samą tylko marchew"

Gość gość
Bo dziecko lubi ? :) Pic kakao, czy na sniadanie jesc płatki na mleku ? Lubi pic maslanke czy kefir ? :) Osobiscie uwielbiam mleko, moge pic litrami :P Wole jak dziec***ija mleko zamiast soczków czy gazowanych napojów..

Gość gość
poniewaz to wygodne i zdrowe dla dziecka. pozdrawiam

Gość gość
A jak to się ma do teorii, że dziecko nie potrzebuje mleka matki po ukończeniu roku?

Gość gość
ja sie z twoją teorią zgadzam tylko w prawdziwym życiu jakby chciał realizować wszystkie teorie to by człowiek prędzej czy później w psychiatryku wylądował

Gość gość
Bo teoria przewaznie zawsze mija sie z praktyka. Nawet w zyciu codziennym badz zawodowym. Co mowi teoria i bhp to mowi, a co czlowiek musi zrobic by szef byl zadowolony z nas to mowi szef. :) to samo jest z dzieckiem. Poza tym moja corcia uwiebia z rana kakao i buleczke, albo mleko o smaku truskawkowym. Lubia i juz. :) co z tego ze nie potrzebuje juz mleka ? Jak chce to krotka pilka. A jesli chodzi o mleko przed snem to moja corcia 1,5 roku sama odrzucila mleko, bo jak jej zrobie jakas kolacje tuz przed snem to mleczka pociumcia z dwa lyki i spi. Ale zawsze musza byc to dwa lyki. Z czasem dziecko sie odzwyczaja :)

Gość gość
Czyli dawanie butelki jest ok, karmienie piersią powyżej roku nie jest ok?

Gość gość
To zależy dla kogo. Ja tam karmiłam niecałe 2 lata Przeciwniczki kp mają teorie że mleko po roku rzekomo już nie posiada potrzebnych składników czy coś w tym stylu, tylko że ja o tym w żadnej książce nigdy nie czytałam.

Gość gość
Podziwiam i zazdroszcze kobieta ktore karmia naturalnie. Moja malutka niestety odstawila po miesiacu :/

Gość gość
Do goscia 20.02 nieee karmienie piersia wcale nie jest blee w porownaniu do modyfikowanego. Po prostu dzieci okolo roku przewaznie potrzebuja mleka tylko na noc, a jak karmi sie piersia, dziecko musi caly czas ssac żeby laktacja nie zanikla, a ssanie dziecka tylko raz dziennie, powoduje tracenie pokarmu. To juz nie sa niemowlaczki co upominaja sie o cyca co pol godziny.

Gość gość
Nie jest to prawdą, że dziecko musi często ssać żeby było mleko, po roku wystarczy raz czy dwa na dobę.

Gość gość
Nie u kazdego tak to dziala u mnie to nie przeszlo. Corka miala niecaly rok, jak zaczela dostawac piers tylko rano i wieczorem trzy dni i pokarm zanikl, takze co organizm to inaczej. Nie ma stalej reguly.jedne sa stworzone do tegi by cycem karmic, inne nie :)

Gość gość
"jedne sa stworzone do tegi by cycem karmic, inne nie" Tym tokiem idąc część dzieci powinno umierać. Bo skoro matka nie jest "stworzona" do karmienia to dziecko nie jest stworzone do życia...

Gość gość
Mój starszy ma 3 lata i pije zwykłe mleko od skończonego roku, ponieważ lubi. Rano, przed przedszkolem wypija sobie ciepłe kakao i jest ok.. Młodszy ma 8,5 miesiąca, jest jeszcze na mm. a co do zasypiania przy butelce czy piersi: dla mnie to jest nie do pomyślenia!!! Nie wiem, jak można uczyć dziecko, że zasypia ssać pierś czy pijąc mleko z butelki.. Moje dzieci nigdy nie zasypiały jedząc (no może w 1 miesiącu).. ale później? Nawet jak w nocy piły mm, to oczy szeroko otwarte.. dzieci zasypiają po skończonej kolacji (u nas kolacja, kąpiel, spanie). Tłumaczenie, że "daję dziecku mleko, bo bez butli nie zaśnie", to jakaś porażka..

Gość gość
gość dziś juz skończ idiotko z tym kp . Kiedyś baby nie karmiły piersia i jakos pokolenia żyją. W czasie wojny wiesz co piły dzieci ? meko krowie albo kawe zbożowa z cukrem .

Gość gość
Kiedyś dzieci rodziły się z butelkę w ręku i smoczkiem w drugiej ;)

Gość gość
A umieralnosc wsrod dzieci to byla mniejsza niz teraz? W sierocincach to na tym krowim ile % niemowlat przezywalo? No wlasnie.

Gość gość
Zacznijmy od tego, że zwykłe mleko krowie jest niezdrowe :D Ale dziećko lubi psecies.

Gość gość
moja matka dawala mi mleko krowie ( kaszke manne) jak skonczylam rok i teraz mam nietolerancje laktozy i przez to nieszczelne jelita :(

Gość gość
No popatrz, a ja piłam mleko krowie od 2 miesiąca życia i mam szczelne.

Gość gość
Mowy nie ma, najmniej 2 lata. Co za idiotyzm.

Gość gość
Taaa najlepiej do czwartego roku życia na mm.

Gość gośćIlona
Po to zebys ty miala zagadke.

Gość gość
Tamten watek o kp zdominowal trol. Jasne, ze dzieci dostaja nadal mleko po roku, czasem jest to mleko mamy, czasem krowie, mm lub jeszcze inne sojowe czy owsiane. To w koncu male dzieci.

Gość gość
A po co dorośli piją mleko krowie? W ogóle nie dawaj dziecku nabiału, będzie mieć odwapnienie i krzywice i wtedy się zastanawiaj dalej. A maslo, sery, jogurty dajesz? To cię zaskocze: są z mleka krowiego.

Gość gość
Po co podawać mleko krowie? Bo jest smaczne i stanowi pyszny posiłek lub dodatek do posiłku. A po co podawać mleko modyfikowane? Nie wiem. Nie podaję dziecku niczego, co ma w nazwie "modyfikowane".