Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOPS mi dał pomoc żywnościową, ale wszystko jest przeterminowane

Polecane posty

Gość gość

a jak zapytalem dlaczego po terminie to mi pipa powiedziała że takie dostali i lezalo 3 dni, ze po terminie mozna przecież zjeść :O oni myslą ze u mnie w domu to mieszka trzoda chlewna i jak świnie zechlamy wszystko... m.in zgrzewka jogurtów pitnych, masła i margaryny, ryz, kasza, olej itp wszystko bylo wazne do 4.01.2016 lub 22.01.2016 lub 24.01.2016 no i matka otworzyla actimela danona, nie śmierdzi, nie skwaszony i nie wiem czy to wypic ? masło tez nie smierdzi, nie zjełczałe... wiec bedziemy wpierdzielać stare

Gość gość
jak cos jest niezepsute to bym zjadla,daty są umowne szczegolnie cos co bylo do 24 to nie tak dawno a jak zepsute no to wywalisz przeciez to da sie rozpoznać gorzej chyba wyrzucić cośco jest dobre tylko dlatego,ze data sie nie zgadza ale skoro smakuje,nie smierdzi no to czemu wyrzucać?

Gość gość
a juz olej czy ryz no to na pewno są dobre chyba ze jakies robaki tam będą w kaszy

Gość gość
ryż i kasza się nie psują, data ważności jest na opakowaniu tylko dlatego, że takie przepisy :P

Gość gość
Nic wam nie będzie bidoki :D

Gość gość
zryj a nie pitol,:-D

Gość gość
jak można dawać nabiał po terminie? przecież od tego można zachorować :/ takie rzeczy w słoikach, albo ryż to się martwić nie musisz to można zjeść 2-3 lata po terminie nawet.