Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o przelewy miedzynarodowe

Polecane posty

Gość gość

Hej, mieszkam w Anglii, lecz nagle okazało się ze muszę wrócić do Polski (problemy rodzinne). Moj chłopak postanowil zostać w Anglii. Z racji tego, ze mogę mieć problemy ze znalezieniem pracy itd, mój chłopak będzie mi wysyłał kasę do Polski. I tutaj pojawia się pytanie - jaki jest najlepszy bank w Polsce na przelewanie pieniędzy zza granicy? A może są inne sposoby na wysylanie kasy? Może pytanie trochę dziwne, ale ja nigdy nie przelewalam pieniędzy za granice wiec nie mam pojęcia jak to się robi. Moj chłopak ma konto w Halifaxie.

Gość gość
ING ma chyba najlepsze warunki prowadzenia konta walutowego. Niektóre banki pobierają w Polsce bardzo wysokie prowizje za przyjmowanie pieniędzy z zagranicy. Kiedyś dobry był WBK, niestety teraz tam bardzo drogo. Podobnie w innych możesz zamiast 500 funtów otrzymać na konto np. 480.

Gość gość
Taa £20 to zaeebiscie duza prowizja, haha. To niech przewozi hajs w kieszeniach, bedzie miala za darmo.

Gość gość
hej, ja polecam Transfewise - używam go regularnie w celach zawodowych ale oczywiście jak najbardziej można prywatnie. szybko ,sprawnie, bezpiecznie. wiem, co piszę - od października dokonałam już ok 40 transakcji do róznych odbiorców, pieniądze zawsze dotarły w cigu 2 dni. koszty? ledwie 1 funt od transakcji, czasem nieco więcej np 1,50 jak np chcesz przelać więcej niz 150 funtów czy jakoś tak.