Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie zmotywowac do odchudzania?

Polecane posty

Gość gość

No tak, nie wiem kompletnie jak to zrobic chodz raz faktycznie mi sie udalo i schudlam ok 10 kg. Zaszlam w ciaze no i przybyli tego. Nie duzo bo mam tylko 1 kg nadwagi, lecz polozna mi mowila ze wage to mam napewno w normie, bo przy karmieniu cyce wieele ze masakra, chciala bym z tak 5 kg zrzucic no ale brak motywacji, jak tyle pysznosci w kolo :( ktos ma podobnie?

Gość gość
Nie wiem czy cię to zmotywuje, ale z odchudzaniem jest tak: im szybciej tym lepiej. Za powiedzmy 10 lat: a) nadwagi będzie więcej (jeśli nic z tym nie zrobisz) b) będzie trudniej ją zrzucić bo metabolizm itp. c) dojdą być może inne trudności typu problemy ze stawami, może problemy hormonalne, które utrudnią sprawę d) nieestetyczne efekty odchudzania: obwisły biust, zwisająca skóra, wszystkie zmarszczki na wierzchu - im starsza jesteś tym bardziej to będzie widoczne. Mloda osoba może schudnąć nawet 20-30 kg bez większej utraty jędrnosci, ale im starsza będziesz tym więcej stracisz urody z kilogramami. Nie czekaj, odchudzaj się i dbaj o figurę póki jesteś młoda.

Gość gość
To bylo niezle. Od jutra zaczynam bo dzis to juz kostke czekolady zezarlam.:P