Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osob za granica. Czy macie przyjaciol wsrod Polakow

Polecane posty

Gość gość

Bo ja niestety nie. Mieszkam w Niemczech i mam naprawde zle doswiadczenia z rodakami. Kolezanki nawet te bliskie okazaly sie bardzo falszywe. Rowniez zauwazylam, ze ci Polacy mieszkajacy tutaj dlugo, lub od dziecka sa strasznie zasciankowi, malo otwarci i tacy jacys nijacy. Bez osobowosci, bez wlasnego zdania, ale z aspiracjami ze hoho. Jakos inne nacje trzymaja sie razem, sa solidarni, ale ja wlasnie przez zyczliwa rodaczke stracilam prace. Do mnie sie usmiechala, a za moimi plecami plotla intrygi.

Gość gość
Niestety za pozno to zauwazylam. Dlaczego ludzie sa tacy falszywi? Czy wy tez czasami tracicie wiare w ludzi?

Gość gość
tak juz jest z polakami za granica. zadnemu nie ufaj bo tylko sie opazysz.

Gość gość
Owszem, mam dobrych znajomych wsrod Polakow. Szczerze? Zaden Polak nigdy mi swini nie podlozyl, ani tu, ani w Polsce. Obecnie mieszkam w Belgii.

Gość gość
Mam luzne kontakty, ale widze tu grupki ktore trzymaja sie razem. Ja nie wchodze w bliskie relacje, ale nie ze wzgledu ze sa Polakami, ale po prostu nie nawiazuje bliskich relacji z nikim. Tych co poznalam, troche mi pomogli.

Gość gość
Mam 2 koleżanki. Z czego jedna bardzo bliską. Nigdy jej nie zazdrościlam. Ciężka praca doszła do celu jaki sobie wyznaczyła. Cieszę się razem i z nią. Jest dla mnie inspiracją. Moj mąż nie ma polskich znajomych. Jak twierdzi- rodacy to najczęściej problemy.

Gość gość
Rodak, to gnida.... utopiłby w łyżce wody...