Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomek_pantofel

Jak się uwolnić z matni

Polecane posty

Gość Tomek_pantofel

Piszę na forum kobiecym, gdyż w moim związku od ponad 20 lat pełnię funkcję przysłowiowej "głupiej blondynki", która pracuje, gotuje i się stara i dostaje za to od czasu do czasu 0,1 miligrama akceptacji rozcieńczonej złośliwością. Mojej drugiej połowie jest w tej sytuacji generalnie dobrze (pełni w nim rolę faceta gapiącego się w telewizor i chodzącego z kumplami na piwo - to oczywiście metafora). Związek rozpadłby się już setki razy gdyby nie to, że mam bardzo, bardzo ograniczone możliwości przysłowiowego "skoku w bok". Chociaż... sam nie wiem. Moja druga połowa ma tak komfortową sytuację, że pewnie "wszystko by mi wybaczyła". Jestem sprawnym, zadbanym facetem w wieku 47 lat i zastanawiam się co dalej ze swym życiem zrobić by nie żałować za 10 lat że mogłem podjąć decyzję a jej nie podjąłem. Seks oczywiście nie istnieje.

Gość gośćA
Masz 47 lat i jedno życie Nie marnuj go :)

Gość bella  86
To masz przesrane, ale z wlasnej winy

Gość gośćA
Ale wiedz, że to droga w jedną stronę ;)

Więc przestań być "głupią blondynką" i stań się wreszcie facetem.Ja po 13 latach małżeństwa zaczęłam wszystko od nowa i to była najlepsza decyzja w moim życiu.Też masz tylko jedno!

Gość Tomek_pantofel
Droga w jedną stronę.... właśnie problem w tym, że byłaby to dla mnie jazda po bruku (kocie łby) na wrotkach (moja druga polowa na pewno by mnie dogoniła a ja wyszedłbym z tego bardzo poobijany). Dlatego nazwałem to matnią.

Gość gośćA
To czego oczekujesz? To chyba podstawowe pytanie, na które musisz sobie sam odpowiedzieć :) Matnia? Zawsze jest wyjście tylko trzeba go poszukać i dostosować do swoich potrzeb :)

Gość Tomek_pantofel
Moje oczekiwania są dokładnie takie jaki (przynajmniej w moim wyobrażeniu) ma "głupia blondynka" w związku z facetem, który "gapi się w telewizor". Normalność? Choćby na miarę możliwości... (zamiast dzieci mamy 2 psy więc choćby w tym aspekcie nie jest to związek ułomny).

Gość gośćA
Tomek bez urazy ale robisz z siebie ofiarę. Ja wiem, że na nasze życie często mają wpływ czynniki od nas nie zależne ale jestem zwolenniczką zasady, ,każdy jest kowalem swojego losu". Albo szukaj rozwiązania w domu, choć sądząc po Twoim wieku, pewnie masz to już przerobione albo szukaj rozwiązania poza domem. Myśl chłopie :)

Gość gość
Z tym kowalem... niestety nie pasuje. W pierwszym związku (trwał ok. 2 lata) to ja byłem tym złym (pierwsza żona pełniła w nim rolę "głupiej blondynki"), teraz można powiedzieć że dostaję za swoje o to razy 10 bo drugi związek trwa już 20 lat. I stąd bardziej niż kowal czuję się jakimś trybikiem w dość skomplikowanej maszynie. I ten trybik ma jeszcze wahania w którą stronę się kręcić.... Nie chce przy tym uszkodzić innych trybików, też pewnie zagubionych w tej maszynie.

Gość gość
zawsze możesz spierdolić za granice

Gość gośćA
Ach Ty Trybiku ;) To bardzo dobrze, iż masz świadomość, że Twoje decyzje mogą skrzywdzić innych. Wahasz się :) A więc przemyśl wszystko od początku i się zastanów co powinieneś zrobić. Nie ma nic gorszego jak bierna postawa :)