Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiam się malować

co złego jest w makijażu?

Polecane posty

Gość gość
Jak to powiedziała Maxineczka-gdyby mężczyni mogli sobie domalować pare centymetrów to na pewno by to robili. Dzisiaj każda kobieta chce się fajnie ubrać,miec fajny make-up ale nie każda potrafi to zrobić. Jeżeli się nie malujesz to twoj wybór ale nie krytykuj kobiet które sie malują bo już od zawsze to robimy.

Gość ApoloniaRaksa
idę po popcorn bo dyskusja się widzę rozwija :classic_cool:

Gość gość
a, podkłady często mają właściwości nawilżające, spf (jak krem przeciwsłoneczny), tusz to często przy okazji odżywki. Dlatego np. częściej noszę makijaż zimą niż latem bo skóra mi tak nie wysycha od zimneo wiatru.

Gość gość
mordę możesz mieć ty, twoja matka, nawet pies jak jesteś taki niemiły, nie my. No i jak szukasz zdesperowanych w jakichś spelunach to nie spodziewaj się, że obudzisz się koło atrakcyjnej kobiety :D

Gość gość
Ile osób tyle opinii, jak dla mnie makijaż prócz efektu poprawy daje mi też ochronę, chroni przed tym całym miejskim syfem który wnikałby mi w skórę gdyby nie blokada podkładem. Wieczorem zmywam podkład razem z tym co się na nim zatrzymało. Stosuje te kosmetyki kolorowe od jakichś 15 stu lat, nikt nie może uwierzyć że jestem po 30stce bo koleżanki nowopoznane dają mi przeważnie z 6-7 lat mniej, żadnych problemów z cerą, żadnego postarzania itp itd. Mąż lubi jak mam pomalowane oczy bo twierdzi że są bardziej wyraziste (w domu przeważnie widzi mnie bez make-up u ale zawsze go mam jak wychodzę). Myślę że każdy ma swoje zdanie i nie może narzucać go innym. Generalizowanie że makijaż to zło, tandeta itp itd jest mocno przesadzone, stereotypowe, zapewne płynące z kiepskich doświadczeń.

Gość gość
Ta jasne to nie ma kremow z spf trzeba skore zatkac podkladem i potem utrwalic.pudrem gdzie na dworze 30+. Blagam cie i co skora moze oddychac ? Ona sie gotuje.A w zimie tez nie trzeba tyle tego przeciez od nagrzanego pomieszczenia mamy sucha skore wiec nawilzajacy podklad to tez kiepski pomysl, bo nawilzajacy zawiera wode ktora w zimie tez nie jest wskazana aby ja stosowac

Gość gość
Jeżeli: Chodzę na siłownię Jestem na diecie Potrafię i mam w co się ubrać Mam dobrze płatną pracę ( stać mnie na drogi kosmetyk) Mam na to czas Chodzę do kina/basen/klub Akceptuje siebie bez makijazu moj partner tez mnie akceptuje To dlaczego mam się nie malowac? dlaczego?

Gość gość
jak to dobrze, że wiesz lepiej ode mnie co mi niszczy skórę zimą :) Nic się nie gotuje (chociaż przyznam, ze latem raczej się nie maluję, a pewnie powinnam bo się od słońca zmarszczek nabawię).

Gość gość
Makijaż latem to masakra, parę minut na słońcu i po makijażu. To dobre dla korpo-szczurków które siedzą w klimatyzacji od rana do wieczora.

Gość gość
a ty gdzie siedzisz? Na wykoptkach, że po 15 minutach pot Ci się leje z czoła i nie ma klimatyzacji?

Gość gość
Po co się kłócicie, za parę lat makijaż nie będzie wam potrzebny po spod burki nic nie będzie widać :P

Gość gość
Tak siè sklada że po spelunach nawet nie wiem czy w miescie takowe jeszcze istniejà to się nie krece. Ale racja te zdesperowane mają mase tapety te piekne z klasą nie mają tyle tego makijazu na sobie. Narazie szukam panienek na jeden raz i akurat te wytapetowane idą najszybciej i nigdy nie mam problemu z wyrwaniem panienki. Jak bede szukał kandydatki na zone pewnie nawet na takie tapeciary nie spojrze. Przykladem tapeciary dla mnie jest doda przykladem umalowanej delikatnie i z klasą to Barbara Kurdej Szatan. Ta pierwsza na raz bo rano to tylko uciekać ta druga do konca życia.

Gość gość
Nigdzie nie siedzę bo pracuję w nieruchomościach, więc jeżdżę od punktu A do punktu B przez cały dzień pracy.

Gość gość
te piękne nie sypiają z byle idiotą :D I wyjaśniło się dlaczego budzisz się koło pasztetów. To nie wina makijazu ;)

Gość gość
20:49 bo sobie niszczysz cerę, marnujesz masę czasu niepotrzebnie i chyba mózg bo oczywistej sprawy nie rozumiesz.

Gość gość
to zmień samochód na taki z klimatyzacją (tak niezależnie czy się malujesz czy nie).

Gość gość
Za parę lat wlasnie zobaczycie kolezanki ktore sie nigdy nie malowaly od tych ktore o siebie dbają,dbają bo dzisiaj kobieta umalowana jest zadbana. Zobaczycie ze unikanie makijazu przez cale zycie w niczym wam nie pomoglo bo i tak bedziecie stare tak jak i wasze kolezanki ale wasze malujące sie kolezanki beda wygladaly mlodziej bo makijaz dobrze wykonany odmladza.

Gość gość
To jest fakt że wytapetowane są łatwiejsze, te bardziej naturalne są lepsze na partnerki. Makijaż zawsze facetom będzie się kojarzył z prostytutką, im mocniejszy tym kobieta bardziej puszczalska.

Gość gość
dziwnym trafem najgorszą cerę mają te naturalne kobiety kiedy okazuje się, że sam krem nie pomaga przy nasilającym się oddziałowywaniu promieni UV...ale "dbaj" o cerę, potem porównami zmarszczki :D

Gość gość
Te piekne też miałem :) Spokojna twoja wytapetowana haha

Gość gość
dziwne, ja mam mocny makijaż, a mojemu partnerowi nie kojarzy się z prostytutką. Może dlatego, że jest normalnym facetem, a nie dyskotekowym dawcą chorób wenerycznych jak nasz specjalista w tym temacie...

Gość gość
w jpg czy poszedłeś na całość i ściągnąłeś video?

Gość gość
Zobaczcie sobie na te piekne vlogerki na youtubie. I ciekawe czy im te kosmetyki pomagają wygladac piekniej i czy rzeczywiscie gdy zmyjà ten makija, ktory nakladaja czy on im pomaga czy szkodzi. Wiekszosc tych guru beauty to takie pasztety ze az dziw ze te produkty ktore reklamują tak szybko schodzą ze sklepowych pułek.

Gość gość
20:57 jezeli lubie sie malowac to nie jest to dla mnie strata czasu.Niszcze swoją cerę? Wez zmyj nie umalowana buzie po calym dniu i zobacz ile brudu jest na platku kosmetycznym

Gość gość
a ja dalej nie wiem jaka dieta sprawi, że moje powieki będą miały czarne kąciki i ciemno-czerwone usta :D

Gość gość
Co o makijazu moga wiedziec kobiety ktore sie nie malują? Ja nie mowie tu o przesadnej tapecie tylko o takim podstawowym makijazu codziennym. Kobieta ktorej do pielegnacji wystarczy woda i krem nivea ,będzie sie rozpisywac o szkodliwosci makijazu...no sory ale chyba sie pomylilas z powolaniem

Gość gość
Dlaczego myślicie, że facet który nie lubi wytapetowanych nie może mieć pieknej kobiety? To jakiś absurd. Te piękne nie potrzebują tyle tego makijażu przecież to oczywiste. Podalem przyklad wytapetowanej Dody i kobiety która delikatnie podkreśla urode czyli Barbary Kurdej Szatan. Tapeciary podrywa sie na tani tekst jesteś piekna i to wystarczy. Pieknym kobietom z klasą to nie wystarczy zdaję sobie z tego sprawę i wtedy z taką można podyskutowac i to bardzo fajnie, bo takie nie pieprzą tylko o kosmetykach.

Gość gość
nie, nie, my mówimy, że TY nie możesz mieć pięknej kobiety (a juz na pewno nie takiej z klasą) bo puszczasz się z pasztetami w jakichś klubach :D

Gość gość
Jest odobą medialną musi od czasu do czasu die wyróżnić. Widzialem mase wywiadów z nią i większości tych wywiadów jest umalowana bardzo delikatnie. Teraz znajdz dla kontrastu dodę bez makijażu. Mialem piekne kobiety w łóżku no ale skoro z taką myslà ze ich nie mialem czujecie się lepiej chociaz krotki to trumf to niech wam będzie.