Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xen

Nie sądzicie, że dobrych ludzi uważa się za frajerów?

Polecane posty

Gość gość
Wyolbrzymiasz. Za frajerów uważa się tych, którzy dają się wykorzystywać. Kiedy ta dobroć jest jednostronna.

W tej sytuacji nie wyolbrzymiam. Będąc dobrym nie oznacza oczekiwać czegoś w zamian, dobroć wychodzi od człowieka bezinteresownie.

No co z wami:)? Przekonajcie mnie że nie mam racji.

Gość gość
Szukam ładnej lub brzydkiej dziewczyny do stałego związku. Umowa na czas nieokreślony. Może mieć rozstępy, odstępy i grzybice pochwy. Może mieć obwisłe piersi, pajączki, zmarszczki na czole, opadające powieki, zmarszczki mimiczne, rumieńce i celulit i dziecko. Może mieć kompleksy i być nieśmiała. Lubię chude bez pryszczy bez makijażu nie nadużywającej alkoholu ale nie jestem pracoholikiem, jestem kochaniutki i bardzo dobrym człowiekiem.

Gość gość
Tu nie chodzi o oczekiwanie czegoś w zamian. Tylko o to, że ty do kogoś z chlebem, a on cię za to kijem. A ty znowu do niego z chlebem. To jest frajerstwo i brak instynktu samozachowawczego.

Gość stara panna z kocurem
Jest cos takiego jak empatia....odczuwaja ja nieliczni....a Ci ktorzy jej nie czuja wszystkich innych uwazaja za frajerow :( ja tak to widze.

Strigoica dziś Masz rację gościu. To jest słownikowa definicja ,,frajerstwa". x Owszem, jednak bywają sytuacje kiedy na siłę ludzi dobrych wciska się w ten schemat. Czy to znaczy, że nie wystarczy być dobrym, by być szanowanym?

Strigoica dziś Tylko właśnie problem w tym że masz racje.usmiech.gif x Bardzo chciałabym nie mieć racji.

Gość gość
Frajerzy są potrzebni. Wzmacniają poczucie że ludzkość całkiem nie umarła.

gość dziś Frajerzy są potrzebni. Wzmacniają poczucie że ludzkość całkiem nie umarła.x x W twoim mniemaniu"frajer" nabiera wartości.

Gość gość
zależy czy pozwalają sobie wchodzić na głowę. Można być dobrym, ale twardo stąpającym po ziemi człowiekiem.

Gość gość
Dobrych i naiwnych- tak. Dobrych i asertywnych- nie.

Nie zawsze można być asertywnym, wobec obcej osoby owszem. Dla rodziny, najbliższych to problem.