Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile spua wasze czterolatki

Polecane posty

Gość gość

Córka prawie 4 lata, od dawna nie ma drzemki w dzień, śpi od 21 do 7-8 rano, aktywna non stop, czy to nie za mało snu? Co sądzicie?

Gość gość
11 godz. to mało snu?nie sądzę.Moja zasypia o 21 i wstaje o 6. Czasem godzinkę prześpi się w przedszkolu- czasem nie. Niejednokrotnie zagada się z bratem i zasypia dopiero o 22. Średnio wychodzi jej około 9 godz. sny na dobę.

Gość gość
chodzi spać o 20-21 wstaje 6-7

Gość gość
11-12h. Ma 3,5. drzemki brak.

Gość gość
od ok. 20.30 do mniej więcej 7.00 - 7.30, w dzień nie śpi od jakichś dwóch lat ;)

Gość gość
Mój 3 i pól latek chodzi spać miedzy 19.30 a 20 budze go tak 7.20 do przedszkola jak ma wolne spać idzie o tej samej godzinie a spać potrafi do 9 :) nie ma drzemek w ciągu dnia

Gość gość
To moja 4latka przebija was. Śpi od 22 do 9.30-10.

Gość gość
Ilosciowo śpi tyle samo co wszystkie wyżej wiec czym przebija? Moj syn w maju cztery lata śpi również okolo 11 godzin.

Gość gość
Średnio 10 godzin.

Gość gość
No tym że moja śpi ok prawie zawsze 12 godz a czasem nawet 13

Gość gość
11 godz, kiedy jest w przedszkolu to przeważnie jeszcze drzemka.

Gość gość
Mój 3.5 latek spi 9-10 godz. Zadnej drzemki od kiedy skonczyl 16 m-cy.

Gość gość
A co robia wasze dzieci w przedszoklu jak nie chca spac? Leza i patrza w sufit?

Gość gość
Moja akurat śpi w przedszkolu. Ale jak dzieci naprawdę nie mogą zasnąć albo wychowawca wie, ze dziecko nie śpi to wędruje do starszej grupy, która już nie ma leżakowania. Ale działa to też w drugą stronę- dwie osoby z tamtej grupy wędrują na leżakowanie :)

Gość gość
No wlasnie mnie to zastanawialo. U mojego malego wszytkie dzieci spia w grupie 3-4 latkow. Jak jakies dziecko nie spi, to ma grzecznie lezec na macie, cichutko i nie przeszkadazc innym, dlatego ja mojego malego w weekendy jeszcze klade zeby nie odzwyczajac bo wiem ze tym dzieciaczkom jest w przedszkolu trudno pozniej lezec i czekac az sie inne dzieci wyspia.

Gość gość
U nas wszystkie dzieci były zachęcane do tego żeby położyć się na leżaczkach w swojej pościeli. Zachęcane i namawiane, ale nie zmuszane (niektórym kładzenie się do pościeli kojarzy się z jakimś zostawaniem na zawsze i płaczą). Leżały, słuchały czasem bajki- audiobooka albo kołysanek. Mogły tylko leżeć, mogły spać, byle po cichu, jak nie chciały leżeć po cichu to szły do innej sali. Dodam że sale oddzielone tylko cienkimi, przesuwanymi drzwiami, w drugiej sali bawiły się normalnie. Panie słusznie uznały że jak maluch chce spać- to śpi, nieważne co za ścianą, kiedyś starsza grupa miała w tym czasie jakąś odrabianą lekcję tańców, nikogo to nie obudziło.