Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiel jajnika czy moge byc w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 25 lat. Mój cykl jest regularny trwa 31 dni.spóźnia mi się miesiaczka 2 tyg.byłam u lekarza w 39 dc stwierdził ze mam małą torbiel na prawym jajniku.ale nie dostałam żadnych leków na wylowanie miesiaczki tylko krew mi pobrali i usG.dziś mam 44 dc i nadal nie mam miesiączki.co mam zrobić.dodam że w 30 dc wspolzylam do konca.mam tylko zglosic sie na kontrole w kwietniu.jak moge wyolac miesiacze.

Gość gość
zacznij od testu , skoro wspolzylas do konca jasne ze mozesz byc w ciazy , jak okaze ze nie jestes idz do innego lekarza ja mialam duza torbiel na jajniku ale okres nigdy mi sie nie spuznial z powodu torbieli .

Gość gość
A nie za wcześnie na test.lekarz na usg nie wykrył ciazy.

Gość gość
Może zbierało się do owulacji i pęcherzyk nie pękł i powstała torbiel. Kolejna owulacji mogła nastąpić w dowolnym terminie, co prawdopodobnie przesunie okres. Problemem dla ciebie może być to że owulacja mogła przypaść na dni kiedy się kochałaś bez zabezpieczenia. Zazwyczaj do kole;mej owulacji dochodzi mniej więcej po takim czasie jak do pierwszej więc mogła przypaść na te dni o których pisałaś że był stosunek. Dlatego kalendarzyk jest taki zawodny. Obserwacja cyklu łącznie z mierzeniem temperatury mogłaby go wykazać co się stało. Test ciążowy bardzo wskazany.

Gość gość
To może zrobię go za tydzień jak nie będzie miesiaczki.ale dziwi mnie to że lekarz nie dał mi żadnych tabletek na wywołanie okresu czy coś.

Gość gość
lekarz na usg nie wykryl bo bylo za wczesnie , koniecznie zrob test

Gość gość
Czy może wstrzymać się jeszcze tydzień z tym testem bo może @ nadejdzie??

Gość gość
a co ci szkodzi zrobic test ? zrob z krwi on wczesniej wykrywa ciaze

Gość gość
Dzięki za pomoc zrobię w tym tygodniu test.pozdrawiam

Gość gość
Na wywołanie okresu jest za wcześnie. Jesli ci się faktycznie coś przesunęło to bez sensu jest ci dać lek na wywołanie okresu który może przyjśc za dwa dni. Poza tym nie można wykluczyć ciąży więc leki na wywoływanie okresu. Chociaż pewnie by ci wtedy przepisał jakąs luteinę więc ciąży by raczej nie zaszkodziło a nawet dopomogło. Ten test możesz spokojnie zrobić teraz bo 2 tygodnie po stosunku to już może pokazać (ale nie musi) więc lepiej go powtórzyć za parę dni jakby był negatywny i okres dalej się nie pojawiał.

Gość gość
Hej.robiłam dziś test i negatywny jest.czyli nie ma ciazy.zostało mi czekac