Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kasa z komunii.

Polecane posty

Gość gość

Widzieliście ją kiedyś? :-)

Gość gość
widziałam jak dostawałam, a potem słuch o niej zaginął... mama mówiła że schowa na przechowanie

Gość gość
Mój syn miał komunie w zeszłym roku. Wyprawiliśmy mu przyjęcie w knajpie za które, zapłaciliśmy 3500 zł. Syn w kopertach dostał w sumie 5000 zł. Zabraliśmy mu te pieniądze. Za 2500 zł kupiliśmy mu laptop. 500 zł daliśmy na "rozpieprzenie". A do pozostałych 2000 zł dołożyliśmy swoje 3000 zł i wynajęliśmy latem wypasiony dom na Mazurach z prywatną plażą na 3 tygodnie, gdzie pojechaliśmy całą rodziną (ja, mąż, syn i córka). xxx Syn o wszystkim został poinformowany. Zgodził się na takie rozporządzenie pieniążkami komunijnymi. Nie uważam, że okradłam dziecko - choć z kasy komunijnej do ręki dostał tylko 500 zl - za które kupił kilka gier na PS3 + masę głupot w sklepiku szkolnym.

Gość gość
Ja swojej nie zobaczyłam. Nawet nie pamiętam ile dostałam. Ale nigdy nie miałam tego za złe rodzicom. Wiem, że było im ciężko i na głowie stawali, by mi niczego nie brakowało.

Gość gość
mnie rodzice okradli z tych pieniędzy :O

Gość gość
Mialam komunie 20 lat temu,za cześć pieniędzy rodzice kupili mi wieżę, a reszta poszła " na życie "...

Gość gość
Ja w ogóle nie rozumiem testów "okradli mnie". Żywili was i ubierali. Może właśnie dzięki tym pieniądzom mieliście obiad na stole czy prezent pod choinką. Jak pisałam wcześniej, moi rodzice, również zabrali pieniądze z komunii i wiem, że poszła "na życie" i nie mam im za złe. Jeszcze nie mam dzieci, jestem po dwóch kierunkach a zarabiam marne pieniądze. Wiem jak jest ciężko i tylko mogę sobie wyobrazić o ile ciężej jest, gdy ma się dzieci. A ja, z perspektywy dorosłej osoby, nie pamiętam, by mi czegoś w dzieciństwie brakowało lub bym czuła się gorsza od rówieśników. Bo moi rodzice sobie, by od ust odjęli, by mi dać... Do dziś pamiętam adidasy z Barbie z Pewexu, których zazdrościło mi całe podwórko a na które (jak się później dowiedziałam) mama odkładała dolary ponad rok.

Gość gość
Kafeteria forum ma nowy skrót KaF namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona