Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 2,5 letnie dziecko nie śpi po nocach pomocy

Polecane posty

Gość gość

ja już nie mam siły jestem koszmarnie niewyspana , wściekła , żyć mi się nie chce Mała miała rożne etapy w swoim życiu, w większości jedna spała ładnie a teraz od 1,5 miesiąca budzi się CO NOC , czasem nawet 2 razy. Kiedyś jak się obudziła to chciała piciu , siku i poszła spać dalej 0,5 godzinki i z głowy , A TERAZ NIE ŚPI GODZINĘ , 1,5 GODZINY A DZIŚ .....2 GODZINY MASAKRA, mam wrażenie że znowu mam niemowlaka a przecież to już duże dziecko , myślałam że takie to już dają pospać A ja chodzę do pracy , po pracy dziecko -dom,ja już nie mam siły jestem zmęczona , mam dość , nie wiem co jej się stało szwagierka bardzo nam zazdrościla że nam dziecko ładnie śpi a jej nie , czy to zauroczyła nam dziecko ? POMOCY

Gość gość
Też mam 2,5 latka. Od początku przesypiał całe noce, miał różne fazy później, ale teraz jest MASAKRA. Wczoraj zasnął po 24, bo w dzień miał drzemkę. O 2:30 obudziłam się na siku, zasnęłam, mąż miał budzik na 3, co mnie obudziło, przełożył go na 3:30- kolejna pobudka, nie mogłam zasnąć...A o 6:00 wstaję, o 7:30 zaczynam pracę...

Gość gość
Ma drzemke? Ile trwa? O której zasypia i o której się budzi rano?

Gość gość
Tu autorka , na szczęście nie ma drzemki w dzień , gdy miała drzemkę w dzień to zasypiała po 22.00 22.30 A teraz jak nie ma drzemki to zasypia fajnie bo już koło 21.00 Od 1,5 miesiąca budzi się co noc , chce piciu , siku , i nie śpi godzinę lub 1,5 godziny , jak ona zaśnie to ja z nerwów nie mogę potem zasnąć od razu tylko męczę się kolejna godzina myślałam ze problemem jest zatkany nos , byliśmy u laryngologa dała krople i jest już lepiej zęby też już ma wszystkie jeszcze ktoś pomoże?

Gość gość
up

Gość gość
stosuję inhalacje na katar i zatoki. Pomagają mi najszybciej. Inhalator kupiłam na electro.pl taki już uniwersalny dla całej rodziny ;) Takze inwestycja długoterminowa. Inhalacja przed snem, czyszczenie noska dokładne i krople do noska ułatwiające oddychanie - dzięki temu mały śpi dobrze ;)

Gość gość
A ja uważam ze twoja corka powinna spać w dzień. Powinna tez miec więcej spacerów ruchu sportu by spać lepiej spokojniej. Powinna tez chodzić spać wczesniej skoro nie spala w dzien. Moja ma 2l9m. Jak miala 2,5 roku spala 6/7dni w tygodniu -czasem cos wypadlo i nie spala. Teraz jej rytm wygląda tak: Wstaje 7.30-8. Drzemka o 12.30/13-15.30/16. Zwykle bite 2,5h. Potem idzie spać o 21.30. Twoja nie spiac w dzien idzie o 21. Moja jak w dzien nie śpi to chodzi o 19!!! Wiem ze są różne dzieci jedne mniej śpią inne więcej. Ale bardzo doswiadczona piediatra powiedziała mi ze zle spanie dzieci to wina rodziców najczęściej. I od małego im dzieci lepiej spi w dzien tym lepiej będzie spalo w nocy. Rytm dnia -bardzo ważne,rytuały, zabawa energiczna meczaca fizycznie spacery dużo powietrza i rześkie powietrze do spania-najlepiej ok19-20stopni