Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wyyiimaagiinoowaanaa

aparat na zęby

Polecane posty

Witam, w czwartek idę założyć aparat samoligaturujący. Przeczytałam, że przed założeniem powinna być tak zwana 'separacja'. Czy jest to konieczne? Moja ostatnia wizyta u ortodonty była pół roku temu, pytałam czy mam wykonać jakieś piaskowanie lub scaling przed założeniem, ale powiedział, że nie mam kamienia nazębnego, więc nie ma takiej konieczności i że coś takiego wykona mi po zdjęciu aparatu. Sądzicie, że dobrze radzi? O separacji nic nie wspomniał, tylko że jak usunę ósemki to od razu się zapisać na zakładanie, minęło pół roku i zapisałam się na czwartek, ale wyczytałam w internecie o tej separacji, zadzwoniłam więc dziś na rejestrację i Pani sama nie wiedziała, ortodonty nie było, więc dopytywała koleżanki z rejestracji i tamta stwierdziła, że jest konieczna separacja chyba, że nie mam kamienia, no to powiedziałam, że nie mam, więc stwierdziły, że mam przyjść w czwartek na to zakładanie aparatu. Ale ja się ciągle zastanawiam po pierwsze czy one dobrze mówią, a po drugie skoro ortodonta widział moje zęby ostatni raz pół roku temu to czy od tego czasu nie zrobił mi się kamień?

Gość gość
Tu gdzie mieszkam na usuwanie kamienia chodzi sie standardowo maximum co pol roku, wiec lepiej idz na usuniecie.

Gość gość
Może udaj się do dobrego gabinetu i tam zapytaj jak to miałoby wyglądać w Twoim przypadku? Ja zakładałam aparat w http://dentarama.pl/ i uważam, że świetnie się ze wszystkim spisali.

Warto wybrać się do ortodonty w celu sprawdzenia, gdyż przez pół roku mogło się wiele wydarzyć z Twoimi zębami, więc możliwa będzie separacja. Poczytaj sobie więcej o aparacie na http://odent.pl/kiedy-zalozyc-aparat-ortodontyczny-dziecku/ , a później skontaktuj się z dobrym ortodontą. Pół roku to trochę czasu, więc lepiej skontaktować się z nim i na spokojnie omówić wszelkie kwestie co trzeba zrobić z Twoimi zębami jeszcze przed założeniem aparatu :)

Gość gość
Warto dopytać swojego ortodonty - mnie o wszystkim na bieżąco informowała pani doktor. Chodzę do Rock Your Smile, http://centrum-ortodontyczne.pl. Zawsze miałam informację, co należy wykonać i w jakim czasie. Najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem :)

Gość sdfek
Aparat warto jest nosić na zębach. Ja swój aparat zakładałam u dr Iwony Gnach-Olejniczak :)

Gość gość
A jaki rodzaj aparatu nosicie? Stały, ruchomy? Widoczny czy nie? Ja do nie dawna nie wiedziałam, że jest w ogóle taka niewidoczna metoda leczenia ortodontycznego, jak aparat lingwalny - http://aparat-lingwalny.pl. Jak dla mnie super sprawa, bo ortodonta kojarzył mi się z brzydkimi metalowymi zamkami na zębach i seplenieniem ;)

Gość gość
jestem z Łodzi i szukam w pobliżu dobrego ortodonty z polecenia, pomożecie?

Gość gość
W Krakowie możesz śmiało udać się do pani dr Anny Hille Padalis. Przyjmuje w klinice Luxdentica na Ruczaju. Świetna specjalistka, która odpowiada za mój piękny uśmiech :) Nie dość, że jest świetnym lekarzem, to jeszcze ma bardzo fajne podejście i jest zwyczajnie miłą osobą, kontaktową, a to jest bardzo potrzebne. Ja byłam na bieżąco informowana o postępach, kolejnych etapach leczenia itp. To dużo daje, naprawdę :)

Gość Ewelina

Aparaty na zęby to świetna sprawa. Jak ktos ma krzywe zęby to nie zastanawiać się, tylko zakładać! Dla nielubiących srebrnych drutów na zębach polecam aparat niewidoczny Invisalign. Ja swój zakładałam w klinice DentalCare u dr.Pniok.