Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ogromna nadzerka. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny! Kilka dni temu bylam na wizycie u ginekologa i okazalo sie ze mam duza nadzerke.Lekarz powiedzial ze ma wielkosc monety 2zl. Nie bylam u lekarza 2lata i nie czulam nic,czasem tylko jakies lekkie pieczenie ale zaraz przechodzilo,zero uplawow itp. Zdziwilam sie ze przez 2 lata mogla rozwinac sie do takiej wielkosci. Mam jednek stalego partnera od lat,nie rodzilam jeszcze dzieci,nie biore tabletek antykoncepcyjnych.mam 27 lat. Boje sie czy jesli jest juz tak duza ta nadzerka to czy da sie ja latwo wyleczyc? Czy ktoras z Was miala taki problem? Musze czekac na wyniki cytologii i dopiero dzialac dalej. Boje sie:(

Gość gość
Wiem ze zaraz oberwe ze niebylam 2lata na kontroli ale nie mialam mozliwosci bo bylam za granica,a jakis czas przed wyjazdem jak bylam na wizycie to wszystko bylo dobrze

Gość gość
Spoko,ja miałal wielkosci 5zł,miałam wymraźanie i po jednym zabiegu ok. Tez nie rodziłam.

Gość gość
Po ginekologach nie chodzę raz na trzy lata i zawsze przy badaniu cipki jest mąż i widzi sterylność bo często dochodzi do zakażeń bo rękawiczki chronią tylko lekarza. Do nadżerki dochodzi przez stosowanie tamponów i brak higieny intymnej. Mąż również wspierał porody. Moja babcia nie była nigdy u ginekologa urodziła kilkoro dzieci przy akuszerce i dziadku. Najwięcej syfu bakterii i wirusów jest w gabinetach lekarskich i szpitalach dochodzi do groźnych zakażeń!!!!! A mamy prawo nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów mieć osobę bliską zawsze decyduje Pacjent nie lekarz! !! Ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta i zwłaszcza przy porodzie jest dużo lepiej gdy jest osoba bliska bo to nasz świadek niekorzystny dla lekarza! !!

Gość gość
Do 22.14 dziekuje uspokoilas mnie troche:) a powiedz mi jeszcze jaki wynik wyszedl Ci z cytologii? No i czy bolalo te wymrazanie? A ty nawiedzona kobieto z 22.30 daj juz se spokuj z wypisywaniem tych bzdet pod wiekszoscia postow bo jestes strasznie irytujaca,idz jeszcze z mezem na badanie prostaty i popatrz jak mu lekarz w tylku grzebie. Tamponow nie uzywam a nadzerki ma 90% kobiet nie zaleznie jak bardzo o siebie dbaja i uwazaja wiec puknij sie w glowe i niewypowiadaj sie w tym temacie bo kazdy z kafe ma cie dosc

Gość gość
Up

Gość gość
Nikt wiecej nic nie powie:(

Gość gość
A ty od lekarza wyszła i o podstawowe sprawy nie spytałas ? Leczenie piwie zaproponować lekarz i to albo medykamenty albo tzw wypalanke! W ogóle nie rozumiem takich sytuacji , lepiej pytać na forum , gdzie w bród jest komedianów i 'dzieciakiw'? To jest Twoje życie I powiezasz je komu?????????? Gdyby Twoje dziecko się dusi, założyła byś najpierw temat na kaffe? ????

Gość gość
A ty umiesz czytac? Czy ja pytam o to jak sobie to sama wyleczyc czy co? Pytam czy ktos mial podobna sytuacje zeby wiedziec czego sie spodziewac czy jest w praktyce faktycznie tak jak obiecuje lekarz? Co dziwnego w tym ze o to pytam? Lekarz lekarzowi nie rowny i kazdy gada co innego i pytam jak to wyglada ze strony kobiet ktore to leczyly! Z tego co widze ty jedna z tych kobiet nie jestes wiec swoje cenne rady zachowaj dla siebie bo mnie one nie interesuja. Pozdrawiam

Gość gość
Aaa no i jeszcze kolezanko -wypalanek sie juz prawie nie stosuje tym bardziej kobietom ktore nie rodzily,sa rozne inne sprawdzone i mniej inwazyjne sposoby,dlatego widzisz swoje cenne rady wsadz sobie w ...

Gość gość
Rob sobie nasiadowki z vagosanu

Gość gość
To, czy wszystko będzie tak, jak twierdzi lekarz, zależy od tego, czy trafisz do dobrego lekarza. Miałam ten problem kilka lat temu, ale chodzę do dobrego lekarza w lecznicy Alfa-lek od wielu, wielu lat, więc wszystko załatwiłam na miejscu i pod okiem lekarza, którego znam (i który zna mnie) od dawna. Nie ma się czego bać.

Gość gość
Up

Gość gość
Miałam dużą nadżerkę, która była siedliskiem bakterii, z tego powodu ginekolog mi ją wymroził. Zabieg nieprzyjemny, trwał kilka minut. Po zabiegu przez tydzień zakładałam betadine w celu ochrony przed infekcjami, następnie przez kolejny tydzień hydrovag w celu przyśpieszenia regeneracji śluzówki. Globulki z hialuronianem sodu i kwasem mlekowym poprawiły nawilżenie i zakwasiły okolice intymne. Polecam przy takich problemach.