Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto tutaj ma racje?

Polecane posty

Gość gość

Jesli wynajmuję pokój, w mieszkaniu w ktorym jest wiele usterek jak np to, ze na kuchence nie dzialaja wszystkie palniki itd, co zglaszalam wlascicielowi ,ale nie wiele z tym zrobił. Niby wszystko dziala, ale tak jak ta kuchenka - jest wiele usterek Poza tym rachunki wychodza bardzo duze, wieksze niz sadzilam Mam dwa miesiace wypowiedzenia, ale powiedzialam, wlascicielowi, ze chce sie wyprowadzic z koncem lutego, a on mi na to, ze są w umowie 2 miesiace wypowiedzenia i mam mu placic do marca... I ze niby mieszkanie jest w idealnym stanie wg niego I teraz nie chce mi oddac kaucji bo sa 2 miesiace wypowiedzenia... Co byscie zrobili?

Gość gość
I teraz nie chce mi oddac kaucji bo sa 2 miesiace wypowiedzenia... x a co ma kaucja do tego ? bo nie rozumiem, wypowiadasz umowe, nic nie uszkodzilas, zwrot kaucji...

Gość gość
Bo kaucja byla w wysokosci miesiecznego czynszu, a ze odmówiłam zapłaty za marzec i chce sie wyprowadzic juz w tym miesiacu to wlasciciel powiedzial ,ze mi kaucji nie odda ... Ja mu na to, ze zerwałam wczesniej umowe ze wzgledu na bardzo wysokie rachunki ( nie wiem skad) i stan mieszkania ,ze wiele rzeczy jest uszkodzonych, a on, ze w umowie podpisałam,ze sprawdzilam stan mieszkania i mam 2 miesiace wypowiedzenia i koniec...

Gość gość
w sensie ,ze ta kasa z kaucji ma pokryc marzec za ktory nie chce zaplacic...

Gość gość
Odprowadzał składki do US? Ogólnie Ty masz rację jeśli faktycznie było niedotrzymanie warunków umowy ze strony właściciela. Ale no ciężko jest to udowodnić. Najprościej byłoby mu uprzytomnić, ze jeśli zechcesz dochodzić swojego to skarbówka się zainteresuje tym wynajmem

Gość gość
Nie wiem czy odprowadzał, ale watpie, tez mysle zeby go tym postraszyc...

Gość Nadia22321321
Jesli nie było dużych usterek w tym mieszkaniu to niestety, ale wlasciciel ma wiecej racji bo jednak wypowiedzenie do czegos zobowiazuje

Gość gość
Wszystko zależy. Jeśli właściciel zobowiązuje się dać działające krany, kuchenki, lodówki itd a potem się okazuje, ze zewsząd kapie, kuchenka jest półsprawna, a lodówka to staroć który żre 10x więcej prądu niż powinien no to jaka racja jest po stronie właściciela? Przy wynajmie z wyposażeniem to obowiązkiem właściciela jest o to dbać. Ty jako lokator możec co najwyżej wymienić żarówkę, naoliwić drzwi czy jakąś uszczelkę wymienić. A nie dokonywać napraw na swój koszt.

Gość Nadia22321321
to zalezy przede wszystkim od tego co bylo zapisane w umowie bo to ona reguluje kto dokonuje napraw w mieszkaniu

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
wal sie z tym Namyslowem od kilku tyg niczego innego nie czytam :O