Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WKROTCE POLACZKI Z UKU STRACA BENEFITY...

Polecane posty

Gość gość

DO ROBOTY BENEFICIARY HAHAHAHAHAH

Gość gość
chciałabyś!

Gość gość
i to cieszy narod polski, byle ktos nie dosta i nie mial lepiej wroca do Polski po te 500 na bachora

Gość gość
Nie mogę stracić czegoś czego nie mam hehe

Gość gość
CAMERON nas zbawca

Gość gość
Ogolnie sytuacja obejmie nowo przyjezdzajacych to dzisiaj wyszlo po rozmowac tusc cameron wiec sie nie ciesz deklu ;) Jak dla mnie nuech tna wszystko kto nie zarobi na swoje utrzymanie wypad do polski lub zdychac z glodu szybko sie naucza pracowac ;)

Gość gość
Dokladnie, ograniczenie na zasilki obejmuje nowo przyjezdnych. Ci co juz są to bez zmian, ci co teraz przyjada będą to mieli po 4rech latach. W ogole jak to jest ze ci ludzie dostają takie benefity bo nie rozumiem? Jedziesz, nie pracujesz, skladasz papiery i dostajesz? Czy trzeba przepracować cos cokolwiek? Ile te benefity wynoszą i jakie sa prócz dla matek są? Ja byłam nauczona pracy i dziwne dla mnie ze ludzie aż tak kombinują do benefitów, aż tak wysokie sa?

Gość gość
Kazdy jest uczony do pracy ale jakos tej pracy nie ma dla kazdego, a w dodatku polowa tego, co jest, to syf. Porzadnie zorganizowane kraje zajmuja sie ludzmi, zanim ci z powodu braku pracy zejda z glodu, stad te tak oburzajace co niektorych benefity. Po to, zeby mozna bylo wyzyc, az sie te prace znajdzie. Owszem, niektorzy ten system wykorzystuja, bo zawsze znajdzie sie jakis parszywiec chcacy wykorzystac co tylko sie da, ale tylko w zasciankowej Polsce rosna tacy, ktorzy nie rozumieja idei benefitow i psiocza na wszystkich, ktorzy je dostaja.

Gość gość
tutaj wykorzystuja ten system najbardziej leniwe polka z bekartami porobionymi bog wie z kim siedzi taka na chacie ma jakiegos gacha na lewo ale po co sie przyznawac doja kasy ile sie da ale powoli powolutku zaczynaja wylapywac ta patologie tutaj

Gość gość
10 lat tu mieszkam, pracuje jako pielegniarka, znam mase polakow, ale nikogo kto by nie pracowal :O ja nie wiem skad wy te mity czerpiecie, ze ktos tu przyjezdza siedziec na benefitach :O rozumiem, ze w polsce za 200f sie nie chce pracowac bo wiecej sie z polskich benefitow dostaje? w UK za min dasz rade + benefity, ktore sie i tak naleza, bo dostaja je tez anglicy z dziada pradziada, rumuny ktore do unii weszly kiedy? 2 lata temu? niemcy, ktorzy z jakichs powodow mieszkaja w uk nie w swoich bogatych niemcach, i cala reszta!

Gość gość
No a jak przyjade szukac pracy to juz by mi sie należały jakies benefity?

Gość gość
Po 3ch mies, jak to jest z mieszkaniowymi? Każdy moze sie ubiegać?

Gość gość
To niech zabierają ... akurat od pół roku i mąż i ja mamy takie zarobki, że hmrc nam zabrał wszystko :) co mnie cieszy :)

Gość gość
do pielegniarki wyzej sluchaj nie poznasz nierobow bo nie spotykasz ich na swojej drodze w szpitalu pewnie wzglednie zarabiacie wiec sila rzeczy wam sie nie nalezy jesli nie przyjaznisz sie z patologia to skad mozesz wiedziec o takich osobach? to tak jakby Cameron wyszedl powiedzial ile zna osob pobierajacych benefit osobiscie wiadomo ze zadnej ... skad on niby ma znac takie osoby jedz sobie do jakiejs biednej dzielnicy gdzie mieszkaja polacy jak popukasz od drzwi do drzwi ;) to sie dowiesz ze polowa doi h.benefit inna jest na c/ mieszkaniach a na bekarty pobieraja benki

Gość gość
do babeczki chwalacej sie ze wreszcie znalazla prace z mezem no to uwazaj zebys nie musiala robic jakis zwrotow z tego co wyzebralas kiedys znajomek opowiadal mi ze stracil prace I poszli po benki z zona ktora byla w ciazy koles zarabial swietne pieniadze ale przyszedl kryzys I praca sie skonczyla dostali benki a on 4 mieisace pozniej mial juz prace ktorej zarabial rownie dobrze odrazu zglosili ze znalazl prace zeby pozniej nie bylo a babka z urzedu mowi im tak: albo oddajecie wszystko teraz albo bierzecie do konca roku I oddajcie wszystko na koniec roku albo (teoretycznie) co dziala jak najbardziej w praktyce facet nie idzie do pracy czekacie do konca roku I nic nie musicie oddawac :D hehe I jak tu nie byc zebrakiem w tym kraju ;)

Gość gość
gość dziś - ale benefit na dziecko, czy dodatek do mieszkania pobieraja pracujacy tez! jak sie nalezy, to dlaczego nie? znam mase polakow i oni znaja, i to nie, ze ja sobie wymyslilam 'logicznie' rzecz biorac bo skoro znam samych pracujacych, to wszyscy musza pracowac, ale nieraz rozmawiamy o sytuacjach tu czy w pl, i wlasnie nigdy nikt nie mowil, ze kogos zna kto nie pracuje, tylko przyjechal tu siedzac w domu na benefitach :O ile ty takich osob znasz? w ogole piszesz z UK czy w PL siedzisz i tylko podajesz dalej te mity o polskich patolach na benefitach? w PL tacy zawistnicy pluja jadem, ze ci, ktorzy maja 2+ dzieic, dostana po 500+ na nie, ale tu tez sie tak dostaje, moze nie do reki kasa (nie wiem, ani w PL ani w UK nie bralam nigdy zadnych benefitow), w kazdym kraju wysoko rozwinietym sa dodatki do dzieci, do rodzin z dziecmi czy mieszkan, i nikt tam na forach nie ujada :O ludzie pracuja i pobieraja benefity, bo im sie nalezy! i nie tylko polacy tak robia :O Cameron & inni, chca powstrzymac beneficjentow, nie dlatego, ze siedza w domu i pobieraja kase, ale do UK sprawdzaja sie z europy wschodniej cale rodziny z dziecmi nie tylko jednym ale 2 i wiecej, i oni te kase dostaja + wyplaty. tu nie chodzi o to, ze ktos nie pracuje tylko pobiera swiadczenia, ale o to, ze je pobieraja w ogole :O przeciez wy w PL, ten program na dzieci tez obejmie rumunskie, czy jakiekolwiek inne, ktore jednak z jakichs niewiadomych przyczyn wybiora Polske a nie inny bogatszy kraj, na swoj dom :O i nie mow mi, ze rodzina majaca 6000tys dochodu i dwojke dzieci zrezygnuje z 500zl bo przeciez bez tego tez sie obejda :O sa benefity to sie korzysta, jezeli mozna i robia to wszyscy wszedzie. Cameron chce powstrzymac naplyw samych imigrantow nie wywalac akurat polakow :O

Gość gość
widzisz slonko roznimy sie tym ze ja nie jestem socjalista w porownaniu do ciebie np twoj przyklad pisu I 500zl w ogole do mnie nie przemawia wiesz dlaczego uk stac na benefity? raz to bogaty kraj dwa -maja emeryture obywatelska czyli mega ujowa emeryture I jesli sobie nie oplacisz prywatnej to zdychasz z glodu po 40latach pracy I wszystko co wplynie z taksow I inszuransu moga wydawac na benki bo tutaj ludzie tak nie choruja jak w polandii program pisu to poraznka I nie moja bajka chociaz wole ich od sprzedajnych patfusow jest to podobno sposob na niz demograficzny ale jak to sie ma do udzi ktorzy dalej beda sp///ac na zachod bo w polsce sa mega duze podatki wzgledem zarobkow smieszna kwota wolna bedziemy robic za wylegarnie murzynow dla zachodu niech oni nic nie daja tylko przestana zabierac a kazdy odzyje mowisz ze sa jakies benefity dla wszystkich a co z uczciwie pracujacymni ludzmi?wychodzi na to ze nie warto sie starac uczyc pracowac byc ambitnym tylko znalezc robote ze minimum dostac benefity ustawic sie po chate z urzedu oczywiscie darmozjady zaczna zaraz drzec mordy ze placa za ten dom jak kazdy inne czlowiek a te ceny sa siemieszne za pokoj trzeba wiecej placic niz oni placa za 2 bed powiesz trzeba pomagac slabszym ale jakim slabszym to sa zdrowi mlodzi ludzie zazwyczaj to jest chore bo wladcy tego swiata postanowili dac motlochowi jalomuzne zeby nie bylo rewolucji to daja im takie minimum I wszystko sie kreci tylko niestety oni nie daja ze swoich bo tacy ludzie sa bezproduktywni tez zeruja wlasnie na tej uczciwej grupie np na tobie socjalizm =demoralizacja ja rozumiem ktos traci prace trzeba mu pomoc pol roku poratowac sianem czy cos ale nie pernametnie przez x lat utrzymywac patologie ... bo patologia dostaje 2bed za 60pare funtow z mozliwoscia wykupu tego a kazdy funt bedzie na poczet tego wykupu czyi darmowy nieoprocentowany kredyt a ty wezmiesz chate na kredyt i bedziesz musiala tyrzc jak wol zeby splacac odsetki brac nadgodziny wiazac koniec z koncem tymczasem te smierdziele nawet nie chodza na nadgodziny bo sie boja ze im pozabieraja benefity dla ciebie to jest normalne? :D o ja nie moge heh

Gość gość
wrócą do kraju, bo tutaj za pieprzenie się maja za darmo dawać po 500 zł na dziecko a za pracę tylko 1300 zł, także nie warto pracować, wystarczy najebać z 8 bachorów i wyciągnie się ok. 10 tys. za darmo, bo 8 x 500 zł= 4 tys. do tego darmowe obiady, wyprawka do szkoły, na wiosnę, zimę, lato, jesień. Starego podaje się alimenty na dzieci i siebie, on nie pracuje, fundusz alimentacyjny tj. pieprznięci podatnicy wypłacają po 500 zł alimentów na dziecko to masz kolejne 4 tys. Także głupi pracujący orzą za 1300 zł na bachory tych leni.

Gość gość
a i jeszcze 500 zł na niepracującą żonę alimentów, i żona jako niepracująca dostanie stały zasiłek, także ok. 12 tys.. wyjdzie za darmo. TAKŻE GŁUPI PRACUJĄCY ZA JAŁMUŻNĘ ORAĆ DO 70 LAT, BO LENIE MUSZĄ ŻYĆ NA GODNYM POZIOMIE

Gość gość
przecież każdy wie że Polacy w 99 proc pracują i nie siedzą na socjalach jak czarni i ciapaci no ale Cameron to typowy Brytol bez ikry który nawet o tym się nie zajaknie bo raz że to tchórz który wie że tamci rozwalą mu kraj no i dwa - to zaraz były "rasizm". Typowa brytolska obłuda i zakłamanie.

Gość gość
przez tych niepracującycyh polaczków na wyspach każdy kto teraz tam pojedzie dostanie jakąkolwiek pomoc po 4 latach... paranoia no ale co sie dziwic jak w wiekszosci wyjechału same patole i zawoduwki

Gość gość
jestem w UK od dziesięciu lat - nie znam ani jednego Polaka który by nie pracował!

Gość gość
smiejcie sie smiejcie ale te 500+ naprawde sciagnie sporo patologii z wysp do pl