Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trzeba wydać mniej wiecej na jedzenie tygodniowo w UK 2016 rok

Polecane posty

Gość gość

Na jedna osobę na przykład? Zakładając, ze chcemy "dobrze" jeść - mięso, ryby, warzywa, owoce, sery, soki, urozmaicone posiłki ( śniadania, obiady, lunch, przekąski) itp itd.? Miasto dowolne, ceny w supermarketach sa wszędzie podobne o ile nawet nie te same .

Gość gość
To zależy gdzie kupujesz, ile jesz i jaka dużą masz rodzinę. My na 4 osoby wydajemy z 200f (50f nałebka to nie duzo wcale) na tydzień. Wydawalibysmy mniej ale 2 osoby jedzą mięso a to kosztuje więcej niż warzywa. Tez zależy gdzie kupujesz. Ja staram się kupować w miejscach które szanują pracownika i środowisko. Sainsbury jest w tym najlepszy (z ostatnio opublikowanych danych), potem Waitrose. Lidl na 3.

Gość gość
U nas, dwoje dorsołych i syn 7 lat, wydajemy tygodniowo jakoś 160-170 funtów. bywa że ponad 200 ale miesięcznie to isę jakoś sumuje do 700. aha, tlyko dziecko je mięso, 2-3x tygodniowo, głównie ryby typu pstrąŋ dorsz czy sola. mąż je krewetki i małże, ja zero takich rzeczy jedynie jajka. kupujemy głównie w sainsburys, od czasu do czasu m&s, a warzywa i owoce to głównie w lokalnym warzywniaku lub czasem na taru jak są organizowane targi. aha i dosć częśto bywam w sklepie typu holand & barrett

Gość gość
U nas ja mąż i dziecko chłopak 11 lat tygodniowo wydajemy jakoś do 200 funtów. miesięcznie wychodzi 750 minimum. jesteśmy wszyscy szczupli, zeby nie było. ja np ważę 57-58 kg a mierzę 167cm.

Gość gość
Autor/ka pisala wyraznie na 1 osobe a Ci pisza ile na rodziny wydaja :/

Gość gość
przecież piszą ile osób w rodzinie - to sobie podziel tępaku! no, chyba że ciężko podzielić ci przez 3 lub 4 - to użyj kalkulatora!

Gość gość
k..a ludzie co wy jecie :/ ja jestem facetem 190 wz 90kg I idzie mi 50 dych na tydzien gora nie licze jakis wypadow czasami do restauracji bo to wiadomo inne koszty ale tak zeby wsklepie sie wyzywic to duzo wam idzie owoce sa tu mega tanie mieso tez niedrogi przynajmniej z polski mielone schabowe czy kurczaczak gotujac sobie obieady wychodzi tanio I smacznie I duzo gorzej jak ktos cos kupuje na szybko albo gotowe albo w knajpie wtedy sa koszty jakies 2 lata temu jak tu przyjechalem I nie chcialo mi sie gotowac szlo mi mega duzo kasy na jedzenie okolo 100f tygodniowo ale zarlem same pizze take away fastfoody I same smieciowe zarcie niby tanie a wychodzilo drozej niz normalne obiady a jeszcze jak sie w dwojke gotuje to juz w ogole tanio jak barsz bo niczego sie nie wyrzuca a dla jednej osoby to roznie

Gość gość
ja tez nie kumam ile jecie! dwie dorosle osoby i idzie z 40 f tygodniowo max! lodowka zawsze pelna, na obiad albo ryba, albo mieso z warzywami, no zwykla norma. alko do tego, jakies desery czy jogurty i nigdy wiecej niz 50f nie zaplacilam nigdy :O (a to z wyliczen za styczen tego roku :) )

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem, Ty wydajesz na siebie 50 a oni 200 na 3/4 osoby. To wychodzi mniej więcej tyle co Tobie na osobę. A jeśli są dzieci to wiadomo, że dochodzą wydatki na jakieś dziecięce zachcianki itd.

Gość gość
Ja kupuje dużo w polskich sklepach, np.wędliny, sery i inne spożywcze rzeczy do których jestem przyzwyczajona. Tam wydaje koło 60 f na tydzień. Owoce i warzywa na targu, tam wydaje koło 40 f. Reszta to supermarkety i wychodzi koło 200 na 3 osoby, w tym dziecko 6 lat.

Gość gość
to ja, z 10:18 dziś nie jemy wcale dużo. jemy dobrze i zdrowo. nie mamy na pewno nadwagi. ja mam 162cm wzrostu ważę 55 kg. mąż ma 187 cm waży ok 80 kg. syn 7 lat wzrostu ok 130 cm, jest szczuplutki.