Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontrolowanie w związku

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam pewien problem. Przez 4 miesiace bylam z chlopakiem. Na poczatku tego roku rozstalismy sie gdyz on tego chcial. Otoz dlaczego? Powiedzial ze nie chce byc ze mna bo go sprawdzam, kontroluje, szpieguje itp itd. Ja mowilam mu ze juz tego nie bede robic ale on nie wierzyl. Czy faceci rzeczywiscie nie lubią sprawdzania? Mimo to kontakt jako kumple postanowilismy miec. Pod malym naciskiem jako " kolega " zgodzil sie ze mna isc na impreze. Ja wzielam go z mysla ze jakos udowodnie mu ze juz go nie bede sprawdzac, sprobuje z nim jakos porozmawiać delikatnie. Doszlo do zblizenia miedzy nami. Jednak on powiedzial na drugi dzien ze to nic dla niego nie znaczylo (to do czego doszlo) i temat zwiazku juz jest dla niego zamkniety. Czyzby przez to sprawdzanie az tak go zrazilam do siebie? Czy to tylko wymowka wedlug Was? Jego slowa ze przez to ze go sprawdzam nie jestesmy razem, daly mi duzo do myslenia. Postanowilam sie zapisac do psychologa. Uwazam, ze on pomoze mi walczyc z tym sprawdzaniem osoby mi bliskiej (jego). Czy powinnam mu o tym psychologu powiedziec? Moglby w ten sposob zauwazyc ze sie zmienilam?

Nikt nie lubi kontrolowania w związku. Chciałabyś na smyczy chodzić? On nie chciał. Przestań się poniżać i wpychać do łóżka kolesiowi, który Cię nie chce.

Gość gość
Za mało szczegółów. Jeśli według niego, sprawdzasz go, to co takiego robisz? Konkretnie? Może nic takiego, a on ma jakąś obsesję na punkcie "kontroli". Jednak, jeżeli to Ty sprawdzasz, kontrolujesz, i on czuje się osaczany, to powinnaś iść na terapię, bo problem tkwi w Tobie.

Gość gość
Na czym te kontrolowanie polegało? W każdej wolnej chwili brałam jego tel i sprawdzałam. Raz mi powiedział że jedzie do szpitala i nie moze sie spotkac, no to pojechalam do domu i sprawdzilam, był. Raz byla sytuacja ze przy znajomych naszych wzielam mu tel i sobie poszlam do toalety. Oczywiscie pod pretekstem sprawdzenia tel. Czy z nikim nie kręci, bo potrafi miec taka zdolnosc, ale nic nie bylo...tylko sms ze ma dziewczyne i jest mu z nia dobrze. Ale..juz to obrocil ze go sprawdzam. To co on mowil sprawdzalam z wersja jego przyjaciela, czy jego brata.

Gość gość
Chodze na terapie. Ale czy wedlug Was powinnam mu powiedziec ze chodze na tą terapie? Mogloby to cos zmienic? Nie ukrywam, ale zalezy mi na nim. Nie na tym zeby pojsc z nim do lozka (bo to tylko dodatek), tak jak to pisal Pan/Pani wyzej. Wiem, ze zepsułam swoim sprawdzaniem i chcialabym to naprawic. Czy ma to sens?

Gość gość
nie sądzę - jesli koles powiedział, że temat związku jest dla niego zamknięty, to pewnie tak jest. Nikt nie lubi byc kontrolowany, bo oznacza to brak zaufania, a więc anuluje fundamentalne podstawy związku. Moja przyjaciółka ma ten sam problem... tez jest na terapii u dobrego psychologa w gdyni - http://www.czpgdynia.pl/