Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy ciąży bliźniaczej

Polecane posty

Gość gość

Czy jest jakis szczególny objaw który może sugerować ciążę blizniacza? Usg mam dopiero w sobote a mam duze szanse na bliźniaki i zastanawiam sie czy inaczej sie kobieta czuje. Mam juz jedno dziecko i te objawy które mam teraz w pierwszej ciąży mialam troche później

Gość gość
Ciąża bliźniacza jest podobno widoczna na usg jako "mlodsza". Więc jedli wiesz dokładnie kiedy zaszłas w ciążę to powinno rozwiać wątpliwości.

Gość gość
a skąd te duże szanse na bliźniaki?

Gość gość
Nie ma szczególnych objawów, które są widoczne gołym okiem.

Gość Mama WiW
Ciąża ja ciąża...na początku taka sama jak pojedyncza tyle, że szybciej ją widać, tzn brzuszek. Na usg zobaczysz dwie fasolki i tyle. Po 6 m-cu będziesz wielka jak wieloryb . Wiem bo sama to przechodziłam. Dziś moje dziewczynki mają 4 lata. Pozdrawiam!

Gość gość
Pamiętaj by przy KAŻDYM badaniu nawet pochwy i zabiegów nawet porodu był partner jest to NASZ ŚWIADEK .Mamy prawo do obecności nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta. Wiem że są tępe polki co wstydzą się męża na tym korzysta lekarz bo robi co chce

Gość gość
Ja też mam USG za tydzień dopiero a sie zastanawiam czy to przypadkiem nie bliźniacza ciąża. Jestem już w 11 tygodniu i brzuszek ciążowy jest wyraźnie widoczny. Nie wiem bo wcześniej nie byłam w ciąży ale nawet moja matka to stwierdziła że sporo widać. Od jedzenia utyć za bardzo nie mogłam bo przez problemy z nudnościami miałam też problemy z odpowiednimi posiłkami. Betę też miałam w tych górnych granicach. U mnie w rodzinie były ciąże bliźniacze ale głównie jednojajowe a te ponoć nie są dziedziczne.

Gość gość
U mnie od razu bylo widac , ze blizniacza. bo brzuch byl wiekszy juz od szostego tygodnia.do tego takie dwie dziwne kraglosci mialam z prawej i lewej i kazdy mi zwracal uwage. Ogolnie nie polecam , ciaza blizniacza to ciaza ryzyka z wielu powodow. czuje sie jak wieloryb i zapierniczanieniezle przy dwoch malych dzieciach. pozdrawiam mamusieblizniakow i powodzenia wszystkim ktorzy o nich marza.

Gość gość
No właśnie u mnie z uwagi na kręgosłup ortopeda mówił że każda ciąża będzie tak czy tak dużym obciążeniem, nie ukrywam że chciałabym dwójkę ale jeśli teraz urodzę to raczej już więcej się nie będziemy starać. Z kolei ciąża bliźniacza to też ryzyko.