Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje roczne dziecko chce pic tylko z butli

Polecane posty

Gość gość

Probowalam juz wszystkiego ale odrzuca, czy tylko ja mam taki problem? jak zachecic dziecko do picia z niekapka, lub zwyklego kubeczka dziubkiem?

Gość gość
Nie rób nic na siłę, bo tylko pogorszyć możesz. Aż taki ból masz, że z tego kubka pić nie chce? Naprawdę taki to dla ciebie problem?

Gość gość
ucz, ucz i jeszcze raz ucz!

Gość gość
Spróbuj z kubka ze słomką. Mój tez odrzucał wszystkie niekapki. Ja mam kubek avent.

Gość gość
Roczne dziecko może jeszcze spokojnie pić z butelki.

Gość gość
bez przesady...roczniak to juz duze dziecko, powinien juz pic z niekapka lub kubka.Musisz uczyc i tyle.A leniwym baba wygodnie powiedziec ze moze jeszcze pic.

Gość gość
gość 9.33 moja córa ma połtora roku i też poza butlą wiele nie wypija więc nie oceniaj w ten sposób.. Oczywiscie były dni że zabrałam butle i koniec, z innych kupków wypiła maks 150 ml płynów i zaraz zatwardzenia... Autorko u mnie z czasem jest coraz lepiej. Do butli daje wodę albo słaby soczek w kubkach wszelkiego rodzaju różne soczki i smaczne herbatki. Obecnie poza poł litra z butli wypije też ze 200 z "innych źródeł"

Gość gość
Autorko u mnie jest podobnie, ale dziecka nie pospieszam.Chce kupic kubek ze slomka i zonaczyc ze maly bedzie z niej chcial pic.W koncu sie nauczy.

Gość gość
Taaa, już od razu leniwa matka... Na siłę, ale ucz, medal dostaniesz, a dziecko będzie geniuszem... Widziałam oszolomki dające na siłę z kubka polroczniakowi, choć prezyl się i płakał. W efekcie mało się dzieciak nie odwodnil, bo mamusia sraczki dostała... Ech... Kiedy wy wreszcie zrozumiecie, że dziecko to nie automat i potrzebuje czasu na zamiany, a wy zaraz histeria, że już teraz natychmiast, bo koleżanki dziecko to już dawno to czy tamto... Głupie gęsi, lalki sobie kupcie, bo chyba do dzieci to nie doroslyscie

Gość gość
Mój wszystkich tych niekapków też nie tolerował, od ok. 9-10 mcy pił przez słomkę, najlepiej z bidonu, a po roku powoli zaczął z kubka z Ikei, takiego z twardym ustnikiem, potem zdjęłam pokrywkę i już z samego kubka pił. Spokojnie.

Gość gość
Nie uczyłam z butelki i też dziecko chciało tylko z piersi, nie miał wyjścia musiał się nauczyć, bo jak poszłam do pracy to musiał coś pić. Ponad roczne dziecko nie powinno już wcale pić z butelki.

Gość gość
Luzik, to z czego pije dziecko w wieku roku naprawdę nie wpłynie znacząco na jego dalsze życie ;p Można zaproponować picie z normalnej szklanki ze słomką, może to podziała. A jeśli nie, to ja bym się nie przejmowała. Maluch niedługo wejdzie w etap naśladowania wszystkich i sam się upomni o zwykłe kubki. Swoją drogą odradzam niekapki - trudno z nich pić (same spróbujcie) i na dodatek bardzo ciężko domyć.

Gość gość
No i? Przecież to nie tragedia. Samo w końcu się przekona, nic na siłę ;)