Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 a zasadzone alimenty.

Polecane posty

Gość gość

Czytalam wczoraj wnioski które trzeba wypełnić żeby dostać 500 zł. Jako samotna matka żeby dostać te 500 muszę mieć zasadzone alimenty. Z byłym się dogadalam bez sadu i płaci alimenty. Czyli muszę go teraz podać do sadu? Czy to będzie normalna sprawa na której muszę być z nim? Płaci mi 500 zł a jak sad np zdecyduje żeby płacił mi 300?

Gość gość
Niech ci placi na konto z zaznaczeniem Alimenty.

Gość gość
A już można wnioski składać? Ja się dogadałam z eksem przed rozprawą i on się zgodził na 500 zł. Odbyła się jedna sprawa. Jeśli oboje ustalicie jedną kwote to sąd na tą kwote przystanie. Co innego jakby tatuś domagał się mniejszych alimentów to rzeczywiście sąd może je obniżyć ale niekoniecznie

Gość gość
Płaci mi alimenty na konto z podpisem alimenty ale to chyba nie wystarczy do wniosku muszę mieć papier z sadu. Jak to się robi? Co złożyć gdzie i wgl? Czy za to się płaci?

Gość gość
Nie musisz miec zadnego papieru z sadu, wystarczy wyciag z konta z oznaczeniem ze to alimenty. Wiesz co by bylo gdyby teraz nagle wszyscy zaatakowali sady wnioskami o sprawy alimentacyjne? Przeciez to bezsens.

Gość gość
Najlepiej dowiedz się w urzędzie. Bo logika a prawo to dwie różne sprawy