Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też uważacie, że typowe suknie ślubne są okropne?

Polecane posty

Gość gość

Przeglądam ogłoszenia z używanymi sukniami ślubnymi (zdjęcia katalogowe to bujda) i nie mogę się nadziwić, że co roku setki tysięcy kobiet wydaje grube tysiące na te okropne usztywniane kombinezony. Zero podkreślenia figury, kobiecości, klasy, tylko kiczowate bezy albo litery A, w której większość kobiet wygląda jak bezkształtne klocki. Albo w drugą stronę - kuriozalne syrenki. Wy naprawdę w dniu swojego ślubu, nie chciałyście się czuć troszkę jak gwiazdy i kobiety?

Gość gość
jak wyglądają sukienki w stylu kuriozalnej syrenki? co do bez i tych sukien w litere A też mi się nie podobają, kiedyś takie suknie mi się bardzo podobały bo taka była moda i te proste wydawały się takie nijakie ale teraz mam odmienne zdanie. Te bezy to kicz, starodawny kicz po prostu

Gość gość
Mnie osobiście się podobają takie bezy i mam gdzieś, że są kiczowate dla niektórych, nigdy więcej takiej nie założę, ale na ślub chciałabym :) kojarzą mi się z pięknymi, balowymi sukniami z dawnych czasów i to jest piękne. Oczywiście to trzeba dobrać do figury bo nie każda w takiej dobrze wygląda. ja akurat jestem szczupła, przeciętnego wzrostu i mam mały biust i wyglądam w takiej dobrze w syrence bym wyglądała kiepsko. Poza tym nie wiem dlaczego istnieje przekonanie, że jak ktoś ma dobry gust to sukienka powinna być skromna. Nie jestem za tandetą, milionem koronek, cekinów (fu) i innych dodatków, zeby wyglądac jak choinka, ale nie chciałabym skromnej sukienki, to jedyny taki dzien w życiu (z takim założeniem do tego podchodzę) i suknia ma być wyjątkowa, piękna i nawet jak będzie z odrobiną przepychu to co w tym złego? każdy niech nosi co chce, ja nie uważam jakoby beza nie miała klasy, to jest krój ślubny nie żaden wymysł i prezentuje się naprawdę ładnie zwłaszcza na szczupłych pannach młodych.

Nie uważam tak, tzn moze są i okropne, ale wybrałby bardzo ładne suknie, Bezy mi sie tylko nie podobaja

Gość gość
ja lubie proste i uwielbiam koronki.mowi sie ze bezy sa zarezerwowane dla mlodych dziewczyn, ale nawet jakbym byla mloda to bym z tego "przywileju" zrezygnowala co sadzicie o tej?https://twojasuknia.pl/suknia-slubna,Karina,De-Luca,Royal-Collection,item,43817.html jak dla mnie jest nieziemska, ale za droga.zamowilam troche podobna, ale duzo tansza

Gość gość
O gustach się nie dyskutuje. Ty wybierasz suknię dla siebie, innym nie wybieraj :) Niech każda kobieta ma taką suknię, jaka jej się podoba.

Gość gość
Dla mnie to co kto lubi,jesli komus podobaja sie bezy ,hiszpanki,syrenki to niech je zaklada...grunt zeby wygladac dobrze i dobrze w tym czuc. Nie jest dobrze jesli sukienka wyglada jak swiecaca choinka lub gdy jest niczym skromna halka...ja mialam rzymianke z gorsetowym wiazaniem na plecach ,blekitna szarfa pod biustem i wyszywana kamykami svarovskiego. Do tego delikatne kolczyki tez ze svarovskim. Bylam mega zadowolona ,wygladalam wspaniale i czulam sie dobrze,wygodnie. Sukienke uszyla krawcowa.

Gość gość
Ja odkad zobaczylam zdjcia ze slubu Grace Kelly majac 14 lat oszalalam na pukncie sukni na dlugi rekaw. Szczegolnie koronkowych. Co prawda dol nieco skromniejszy m sie podoba niz u Grace ale gora sliczna. Nie podobja mi sie suknie z odkrytymi calkiem ramionami. Ani bezy ani tiule falbanki czy inne bzdety. Prosta koronkowa suknia z dlugim dekikatniusim rekawem z koronki.

Gość gość
A mnie się podobają klasyczne teraz sukienki np na gorze usztywniane bo wtedy biust sie lepiej prezentuje,a dół w ksztalcie delikatnego A, bezy są wg mnie okropne, a Syrenki moge byc, ale jakos mi nie leżą

Gość gość
A i dlugi rekaw mi sie nie podoba, podobaja mi sie klasyczne bez rekawów, z dekoltem wycietym na biuście, troche usztywnione takie push upy, no i lekko rozkloszowane na dole, taka klasyka i mnie sie to podoba :)

Gość gość
Autorko ja też już jakiś czas temu to zauważyłam. Szukałam używanej suknie ślubnej na olx i al\legro i przeglądałam te ogłoszenia. No to prawie wszystkie panny młode wyglądały w tych sukniach jak kloce bez talii, a chwaliły się, że suknia kosztowała np. 3 tys w salonie. Ja nie wiem ale dać 3000zł za suknię i wyglądać w niej jak kloc to dla mnie nie do pomyślenia. Przejrzałam setki ogłoszeń i tylko kilka panien młodych dobrze wyglądało, a reszta to kicz, bezguście, brak talii, źle dopasowana w cyckach. Nie wiem czy te suknie są tak źle uszyte czy te kobiety takie babochłopy bez talii (niektóre tak). A w ogóle to strasznie mi się nie podobają te suknie bez ramion. Moja wymarzona sukienka to z ramionami z koronki, nawet mogą być długie rękawy z koronki, pasek w talii, taka skromna prosta, żadnych udziwnień, żadnych cyców na wierzchu i gołych ramion, ale takich sukienek nie ma, chyba że kosztują w salonie po 5 tys ale mnie na to nie stać, więc chyba po prostu kiedyś kupię sobie materiał i sama uszyję no bo co zrobić?

Gość gość
Typowe to jakie? Ze długie? Mi się wszystkie podobają.