Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dac dziecku 5 miesiecznemy do jedzenia zamiast tych sztucznych kaszek

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko zaczyna 5 miesiac i do tej pory jadl tylko mleko m, ale chcialabym cos innego czy mozna dac np kaszke manne czy cos innego zamiast czegos z torebki, jabluszko czy marchewka to jest w sklepie wiadomo wiec tez sloiczkow nie musze kupowac no ale jaka kasze mozna?

Gość gość
Mannę, wszystkie drobne kasze możesz podawać, kuskus, jaglaną, kukurydzianą

Gość gość
Ja zrywam dziecku szczaw (6 miesiecy, chlopczyk)

Gość gość
ja chyba raz podalam kupna kaszke synkowi, w domu przeczytalam sklad i juz wiecej jej nie jadl. Na poczatku gotowalam mu manne, pod koniec dodawalam starte jablko/gruszke/banana. Pozniej wprowadzilam tez platki jaglane, owsiane, orkiszowe, ryzowe i gryczane i tak je do dzis (ma 2 lata). Ale na poczatek polecam manne, bo reszta moze byc dla takiego maluszka troche za ciezka.

Gość gość
Owsiankę, jogurty ( specjalne dla dzieci ), kasza manna lub ryż z owocami tez jest dobry. Moja córka nigdy nie jadła tych sztucznych kaszek, nie cierpiała ich.

Gość gość
Chyba odwrotnie na początek płatki jaglane, bo nie ma po co pchać za często w dziecko pszenicę.

Gość gość
nie każda kaszka ma zły skład, ja polecam nestle 7 zbóż, mój syn je, ma rok :) robię mu na wodzie

Gość gość
W tym wieku nie wolno manny ani mleka. Kaszki gotowe są dostosowane do wieku.

Gość gość
13.42, hahahahaha co jeszcze dasz sobie wmówić??? Kaszki dostosowane do wieku? Błagam, nie przyjmuj bezkrytycznie wszystkiego, co mówią reklamy!

Gość gość
8 zbóż * przepraszam :P nie wiem czemu 7 napisałam

Gość gość
Kup dobre kaszki i tyle... serio chce Ci się bawić z gotowaniem manny, potem łączeniem jaj z mm? (bo przecież na krowim jeszcze nie zrobisz, a mm nie wolno zagotować).. Jest trochę kaszek bez cukru... na prawdę można wybrać: Kaszki Holle oraz kaszki Bobovita Porcja zbóż nie mają cukru, a w składzie np. kaszkę orkiszową, jaglaną, kukurydzianą, pszenną, jęczmienną itp. Kaszki są dostosowane do wieku, mają witaminy. Nie ma się czego aż tak obawiać. Oczywiście wszystkim tym zwykłym kaszkom z dodatkiem cukru mówię stanowcze NIE, nie tylko dlatego, że ten cukier mają, ale są wg mnie niezjadliwe (dostałam 2 paczki takich słodkich kaszek... od samego zapachu mdli).

Gość gość
Również polecam nowe kaszki Bobovita Porcja Zbóż. Mały je chętnie, tak samo jak "normalną" jaglankę, mannę, owsiankę itp. Kaszek z cukrem nigdy nie kupowałam, natomiast słoiczki jak najbardziej. Fajnie, że producenci zaczęli dostrzegać, że konsumenci są coraz bardziej świadomi.

Gość gość
Dokładnie.. ja też jestem zadowolona, że producent Bobovity zrozumiał, że jest popyt na kaszki bez cukru... przy starszym dziecku, które teraz ma skończone 3 lata, wybór kaszek z bobovity bez cukru był mały.. ledwie tam jakaś bananowa, jakaś pełnoziarnista i potem manna.. Kiepsko było. Teraz mam drugie dziecko (9 msc) i jest dużo lepiej.. W kaszkach z Porcji zbóż można sobie wybierać :) Oczywiście o ile jest się w sklepie, który ma szeroki asortyment.. Ostatnio byłam w taki, gdzie tylko 3 rodzaje były. A przecież tych kaszek zrobili na prawdę dużo.

Gość gość
kasze mozna ugotowac na wodzie chociazby manne to samo platki owsiane a dodac zrobione mm

Gość gość
Marchewka ze sklepu?? Wiesz jakie to pedzone jest? Same się tym trujcue durne mamuśki

Gość gość
Podzielam stanowisko mamy z godz. 14. 22. Mamy tak samo :) :)

Gość gość
Nie trzeba kupować śmieciowego nestle. Bobovita ma dobre kaszki, a manną w wieku niemowlęcym można skrzywdzić.