Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Midomido

Moja mama za bardzo lubi mojego chłopaka

Polecane posty

Gość Midomido

Cześć, z moim chłopakiem mieliśmy rożne ekscesy, bardzo burzliwy związek, dwa silne charaktery, rozstania, powroty.. Zawsze go kochałam, zawsze walczyłam, zawsze on mnie zostawiał. Tak było z 4 razy. Raz nawet trafiłam do szpitala przez niego, byłam tak wyczerpana. Przez mojego faceta kłóciłam sie z matką, ktora go ubóstwia mimo wszystkich złych rzeczy ktore mi zrobił. Teraz wróciliśmy do siebie, tzn układałam sobie życie kiedy on stwierdził ze jednak mnie kocha, rozwalił mi relacje z nowym facetem i nie dawał mi żyć, aż wreszcie wrocilam do niego. Nie z miłości, bo miałam dosyc ciagłego uprzykrzania życia, choć moze trochę go kocham za to jaki był kiedys. Problem jest w tym, jak juz mówiłam, ma zbyt dobry kontakt z moją matką, ona jest za nim, nawet kiedy on zrobi cos złe, mama mowi mi ze to przeze mnie, ze to ze mna jest problem. Zalezy mi na relacji z mama, poniewaz jesteśmy same, tata zmarł kiedy byłam dzieckiem a rodzeństwa nie mam, zalezy mi, ale nie wiem jak mam z nia rozmawiać. Kiedy z nim nie jestem bardzo mocno sie kłócimy z mama, ciagle mowi ze mam do niego wrócić, ze jestem głupia ze dałam mu odejść, mimo ze wiedziała jakie świństwa mi robił i jak mnie traktował. Co robić? Zalezy mi bardzo na dobrym kontakcie z mama, ale czuje ze relacja miedzy mna a nia jest coraz bardziej toksyczna..

Gość gość
Kochana, to Twoje życie, nie Twojej mamy. Jeśli zdajesz sobie sprawę z tego, że związek z tym chłopakiem jest toksyczny, zerwij z nim kontakt całkowicie a z matką poważnie porozmawiaj. Może mama nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, jak między Wami jest i jak on się zachowuje? Może uważa, że dzięki niemu zmieniłaś sie na lepsze i dlatego tak bardzo jej zależy na tym związku? Jeśli wciąż tego nie rozumie, daj jej czas. Weź na przeczekanie z całą świadomością tego, ze mama może próbować Cię namawiać do powrotu. Wiele spraw dochodzi do nas z czasem, myślę że Twoja mama w końcu zrozumie, dlaczego zerwałaś z chłopakiem. Ona też Cię kocha i na pewno chce dla Ciebie jak najlepiej, po prostu może nie wie jak to zrobić. Mówisz, że ojciec zmarł i jesteście same - może dlatego mamie zależy na tym, żebyś Ty z kimś była i pozornie miała "ułożone życie".To że chcesz mieć z nią dobry kontakt jest bardzo dobre, nie zaniedbuj tego. Ale musisz przede wszystkim myśleć o SOBIE, a nie o tym jak uszczęśliwić matkę, albo co gorsza, być z chłopakiem "żeby wreszcie dał Ci spokój". Pamiętaj, Twoje uczucia są najważniejsze! :)

Gość mądra ładna i w ogóle
to nie twoja matka z nim żyje i nie ona czuje ten dyskomfort,z jej punktu widzenia moze być ok co nie znaczy ze jest czy był taki wobec ciebie,to twoje zycie,matka niech sie skupi na swoim albo jesli tak go lubi to niech sie z nim zwiąże

Gość gość
może ci doradzać ale powinna znać granice,ona miała mozliwosc ułozenia sobie zycia niech nie układa Tobie,jesli nadal nie będzie potrafiła uszanować twoich wyborów zagroź że zerwiesz z nią kontakt

Gość gość
nie sluchaj matki bo matka nie bedzie z nim zyla tylko ty.

Gość gość
moze matka chce go dla siebie.

Gość gość
Spiknij go z matką i po kłopocie.