Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strach o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Jak radzicie sobie ze strachem o dziecko?? Przeczyłam dzis artykuł jak jakiś anglik porwał z ulicy 4 latka pogryzł go i pobil kijem w smietniku. Ostatnio w przedszkolu panie nie dopilnowały dziecka , które błąkało sie rozebrane po Warszawie, i wiele innych przykładów strasznych rzeczy. Boję się wychodzić na spacer, że jakiś samochód się zatrzyma i porwie i dziecko z wózka. Postanowiłam przestać czytać wiadomości. Czy ja tylko tak mam czy to normalne??

Gość gość
Wokół nas dzieją się złe rzeczy,niestety,świat nie jest idealny,ale dziecka nie da się wsadzić pod klosz.Też się boje o moje dzieci,o ich bezpieczeństwo.To,co możemy zrobić,to im je zapewniać na co dzień ,no i tak wychowywać,aby były ostrożne i umiały sobie radzić.Na pewno nie wolno nam żyć w lęku i tego leku im zaszczepiać. Gdybyś zauważyła,że Twój lęk jest nie do opanowania,wręcz irracjonalny,że boisz się wychodzić z domu lub zostawiać dziecko poza nim,to może jest to objaw nerwicy lękowej?Jeśli Ci to nie służy,nie czytaj o takich rzeczach,bo tylko niepotrzebnie pogłębisz swój lęk.