Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

...

Polecane posty

Gość gość
A musi?

Gość gość
za mało się starasz w łóżku

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość emkakafee
mój też taki jest :( chętnie przeczytam jakieś mądre odpowiedzi z tego wątku. osobiście niestety wydaje mi się, że to zależy od faceta- albo ma gest albo go nie ma, albo szaleje za Tobą albo nie szaleje :( wiadomo, że to zależy też od innych czynników, np. finansowych, ale no ludzie. ja jestem z facetem już prawie pół roku a nie dostałam od niego nawet różyczki czy czekolady :( fakt, kupił mi kosmetyki na święta. i fajnie. drugi fakt- nie pracuje, tylko się uczy, więc nie ma nie wiadomo jakich funduszy (jesteśmy w liceum). ale prezent na święta to już chyba oczywista oczywistość, a chyba każda kobieta chciałaby od czasu do czasu dostać głupiego kwiatka bez okazji. u mnie tego nie ma. mój facet potrafi postawić mi piwo w pubie, czy bezinteresownie oddać mi pół paczki swoich fajek, ale nie kupuje mi kwiatów czy słodyczy, nie robi niespodzianek. co możesz zrobić hmm? przede wszystkim weź napisz jakieś szczegóły- ile już jesteście ze sobą, przybliżony wiek, o jakie prezenty chodzi (czy np. na święta kupuje prezenty czy w ogóle), czy zarabia itd. to może coś więcej zaradzimy :)

Gość gość
jak ty jesteś w liceum to ty nie gadaj o żadnym facecie czy mężczyźnie dziewucho :D toć to zwykł chłopaczek jeszcze jest, chłystek który ma mleko pod nosem i jeszcze mu lata świetlne brakują by być facetem a co dopiero mężczyzną oj dzieci dzieci buahaha :D

Gość gość
"ja jestem z facetem już prawie pół roku a nie dostałam od niego nawet różyczki czy czekolady" taka dola desperatki

Gość gość
Zacznij ty mu kupować.

Gość gość
ja nie wiem co wy macie z tymi prezentami, ja nie lubię dostawać prezentów a jestem 100% kobietą, sama mogę sobie kupić co chcę

Gość emkakafee
Powiem Ci tak. Faceci często nie rozumieją, że takie drobne gesty i upominki są ważne. On widzi całokształt: zapłaciłem za obiad, kupiłem papierosy, postawiłem piwo, a kiedyś tam zapłaciłem za wyjazd. I widzi to wszystko jakie swoje zasługi, i myśli: jestem okej. A o kwiatku czy innej takiej rzeczy pewnie nawet nie pomyśli. Ale w takim razie mam pytanie- co dostałaś od niego np. na urodziny, na święta? Nic nie kupił?

Gość emkakafee
No to widocznie to były jego zdaniem prezenty na te okazje :P A Ty mu coś kupujesz? Na urodziny, na święta?

nie, nie kupuje, moze gdybym zaczeła to by sie ocknął :( czasem też mu postawię, piwo czy jakieś jedzenie, ale bardzo rzadko

Gość gość
Studzia czy to prawda że twoi rodzicie nie znają jeszcze twojego partnera emeryta bo boisz im sie go przedstawić i tak samo wstydzisz sie przed rodziną ze masz 2 razy starszego od siebie opiekuna/sponsora /

Gość emkakafee
Powiem Ci tak- nie widzę w Twoim facecie jakiegoś wielkiego problemu. Nie jest dusigroszem ani skąpiradłem, potrafi Cię gdzieś zabrać, zapłacić za Ciebie. Nie jest źle ;) Ale rozumiem, że jako kobieta chciałabyś dostawać też normalne prezenty w stylu np. jakaś biżuteria, kwiaty. Zwłaszcza, że facet nieźle zarabia. Zbliżają się walentynki. Może zapytaj go: "X, robimy coś na walentynki? Robimy sobie jakieś prezenty albo coś?". Tak na dobrą sprawę, jeśli nie wie czy coś Ci się spodoba, to nawet bon do sklepu odzieżowego może Ci kupić i sama sobie coś wybierzesz. Albo np. jeśli on ma niedługo urodziny czy imieniny to weź go zapytaj: "co chcesz dostać na prezent na urodziny/ imieniny?". Zwiększysz tym szansę, że jak będzie się zbliżało jakieś Twoje święto, on spyta o to samo :)

Gość emkakafee
No to tym bardziej, skoro od Ciebie nigdy nie dostał żadnego prezentu, to może myśli, że tak ma być. Zresztą, wydaje mi się, że i tak facet ma duży wkład w Waszą relację (przynajmniej jeśli chodzi o wkład materialny). Co z tego, ze dobrze zarabia, mógłby przecież wydać te pieniądze na coś innego niż na wyjazd z Tobą :P

nie mówie, ze ma mi co tydzien dawac prezenty, ale np. skoro miałam urodziny to mogłby mi dac w innym terminie ten zaległy prezent :)

Gość gość
Może ciągle się łudzi że nie związał się z typową pasożytniczą materialistką :)

Gość uleczka131a
Faktycznie mężczyźni maja jakiś problem z prezentami. Ale może jak będą się zbliżać wasze imieniny czy urodziny, to po prostu pokaż mu np tą stronę http://prezenty-zakupy.pl/bizuteria-murano-glass-prezent-pelna-oferta Pokaż mu palcem dwie trzy pozycje które ci się podobają i przypomnij o swoim święcie. U mnie zadziałało i chyba od trzech lat, już nie muszę się przypominać.

Gość gość
Mój też mi nie kupuje, ale jakoś niespecjalnie się tym przejmuję. Nie potrzebne mi to. Jeśli chcesz żeby ci robił niespodzianki i kupował jakieś drobiazgi, to może najpierw sama zacznij mu wręczać prezenty? Zobaczy jak to fajnie i będzie się chciał odwdzięczyć.

Gość Justynnka
Myślę że to działa w dwie strony. Aby otrzymywać trzeba dawać. Nie możesz tylko brać i chcieć dostawać. Może raz na jakiś czas też mu coś kup np spodnie http://meskie-spodnie.pl/category/spodnie-meskie przydadzą mu się na co dzień i będzie praktycznie. On będzie chciał się odwdzięczyć.